Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

29 Νοε 2013

* Liqueur apricot *



Τι θα χρειαστούμε:

• 150 κουκούτσια βερίκοκου
• 1 kg ζάχαρη
• 1 kg cognac (της προτίμησής σας)
• μερικά ξυλαράκια κανέλας

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο και τα αφήνουμε στον ήλιο για 2 μήνες.


Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη.



***Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη και την μητέρα του για την υπέροχη συνταγή λικέρ βερίκοκο, που μοιράστηκαν μαζί μας.***


~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

25 Νοε 2013

Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φράουλες

Υλικά για 1 μερίδα:


• 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
• φρέσκο σπανάκι
• 1 φλιτζάνι φράουλες
• αγγούρι

Για το ντρέσινγκ: 
• 1κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
• ½ κ.γλ. γλυκαντικό ή στέβια
• Αλάτι και πιπέρι

Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα:
Ενέργεια: 300 Kcal
Πρωτεΐνη: 32 γρ.
Υδατάνθρακες: 25 γρ.
Λίπος: 4 γρ.

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ της σαλάτας χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα σέικερ ή στο μπλέντερ. Αμέσως μετά ψήνετε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα, αφού το αλατοπιπερώσετε. Μόλις κρυώσει λίγο το κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε το αγγούρι σε φέτες κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τις ξεπλένετε με κρύο νερό. Στήνετε τη σαλάτα σας βάζοντας στην μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα σπανάκι. Στη μία άκρη βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίζετε γύρω και επάνω από τα υλικά σας τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στα δύο. Περιχύνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει...
Το σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ και είναι πλούσια πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, μαγνησίου και σιδήρου, ενώ οι φράουλες είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, καλίου και φωσφόρου.
Η συνταγή αυτή παρέχει προστασία από την οστεοπόρωση.  Η βιταμίνη Κ του σπανακιού ενεργοποιεί την οστεοκαλσίνη, μια πρωτεΐνη που συμμετέχει στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά και έχει παρατηρηθεί ότι η επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων. Η βιταμίνη C στις φράουλες συμβάλλει στη διατήρηση υγιών συνδέσμων και  τενόντων που συνδέουν τους μύες με τα οστά και τα οστά μεταξύ τους αντίστοιχα.
Η συνταγή δρα επίσης καρδιοπροστατευτικά και αντικαρκινικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε φλαβονοειδή, πολυφαινόλες και βιταμίνης C. H κατανάλωση σπανακιού έχει σχετιστεί με σημαντική μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.  Η αφθονία  του σπανακιού και της φράουλας σε λουτεΐνη  συσχετίζονται με σημαντική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καταρράκτη στις γυναίκες. Το ελαιόλαδο βοηθά την απορρόφηση του καροτενοειδούς λουτεϊνη, μιας και αυτό είναι λιποδιαλυτό. Η κατανάλωση σπανακιού και φράουλας φαίνεται επίσης ότι μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται με την πάροδο των χρόνων.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !

22 Νοε 2013

* Mojito El Diablo *



Τι θα χρειαστούμε:


• 60 ml tequila
• 20 ml σιρόπι φραγκοστάφυλλο
• 1/2 φέτα λάιμ
σόδα με τζίντζερ

Εκτέλεση:

Βάζουμε την τεκίλα, το σιρόπι φραγκοστάφυλλου και τον πάγο στο ποτήρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με σόδα τζίντζερ, ρίχνουμε λίγο χυμό λάιμ. Γαρνίρουμε με 2 φέτες λαίμ.

~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

19 Νοε 2013

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ! ! !


Έρχονται γιορτινές μέρες και εμείς σας ετοιμάζουμε τα πιο ζεστά δωράκια για τους αγαπημένους σας ! ! !

18 Νοε 2013

Πλιγούρι με μύδια

Υλικά για 4 μερίδες:

• 700 γρ. μύδια
• 1,5 φλιτζ. πλιγούρι
• 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
• ½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
• ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι μαϊνανός ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 κουταλάκι πελτές τομάτας
• Αλάτι & πιπέρι

Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα:
Ενέργεια: 387 Kcal
Πρωτεΐνη: 34 γρ.
Υδατάνθρακες: 23 γρ.
Λίπος: 19 γρ.

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε τα μύδια και τα ξύνουμε με ένα μαχαιράκι κάτω από τρεχούμενο νερό, για να φύγει το χνούδι τους και η άμμος. Αφαιρούμε προσεκτικά και το χνούδι που βρίσκεται στα πλάγια του όστρακου.Βάζουμε τα μύδια σε μια χαμηλή κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό, τα αχνίζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 3-4 λεπτά και όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μύδια σε ένα μπολ. Περνάμε το ζωμό από σίτα και τον φυλάμε σε ένα μπολ.Πρέπει ο ζωμός να είναι 5 φλιτζάνια.Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με βραστό νερό.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν.Προσθέτουμε τον άνηθο, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο από το ζωμό από τα μύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά το πλιγούρι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδo, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει...
Το κύριο συστατικό της συνταγής, τα μύδια, αποτελούν ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο, αφού μας παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Αποτελούν επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το μαγγάνιο, το σελήνιο και τον σίδηρο. Το σελήνιο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας από καρδιοπάθειες και καρκίνο (κυρίως του προστάτη), συμβάλλοντας επίσης στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το δεύτερο συστατικό της συνταγής, το πλιγούρι προσφέρει  σύνθετους υδατάνθρακες, διασπάται πολύ πιο αργά σε σχέση με άλλες πηγές αμύλου  όπως ρύζι, μακαρόνια ή πατάτα και προσφέρει  σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη σωστή λειτουργία των νευρικών κυττάρων, άρα και του εγκεφάλου. Eκτός όμως από αυτές τις βιταμίνες, περιέχει βιταμίνη E, που συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, τριπλάσιο κάλιο και τετραπλάσιο φώσφορο, σε σχέση με τα μακαρόνια και το άσπρο ρύζι, και σημαντικές ποσότητες μεταλλικών στοιχείων, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και οψευδάργυρος, αλλά και ιχνοστοιχείων, όπως το σελήνιο, που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. 


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !

15 Νοε 2013

* Zombie *



Τι θα χρειαστούμε:

• 30 ml σκούρο ρούμι
• 30 ml λευκό ρούμι
• 15 ml ξανθό ρούμι
• 15 ml brandy βερίκοκο
• 30 ml χυμό lime
• 60 ml χυμό ανανά
• 15 ml σιρόπι ζάχαρης


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε καλά με λίγα παγάκια. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι και με πολύ προσοχή ρίχνουμε 2 κουταλάκια λευκό ή ξανθό ρούμι στην επιφάνεια.
Γαρνίρουμε με μια φέτα φρούτου, φύλλα μέντας και ένα κερασάκι.

~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

11 Νοε 2013

Χταπόδι με σέλερι στην κατσαρόλα

Υλικά για 5 μερίδες:


• 1 χταπόδι (1 κιλού περίπου), φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• Σκόνη κρεμμυδιού
• 2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), σε χοντρές λωρίδες
• 4 - 5 κλωνάρια σέλερι (και λίγα από τα φύλλα), κομμένα σε χοντρές λωρίδες
• 1/3 φλιτζ. τσαγιού ξίδι
• 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
• 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού πιπέρι σε κόκκους, χοντροτριμμένο


Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα:
Ενέργεια: 340 Kcal
Πρωτεΐνη: 40 γρ.
Υδατάνθρακες: 5 γρ.
Λίπος: 20 γρ.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το χταπόδι που έχουμε πασπαλίσει με τη σκόνη κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά και να βγάλει τα υγρά του (για περίπου 15 λεπτά). Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι το χταπόδι να «πιει» τα υγρά του. Σβήνουμε με το ξίδι, το λάδι και το κρασί και συμπληρώνουμε με 1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλερι και το πιπέρι και σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για λεπτά 25 περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και τα λαχανικά.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει...
Το κύριο συστατικό της συνταγής, το χταπόδι, αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο, αφού μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ελάχιστα λιπαρά, από τα οποία τα περισσότερα είναι τα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα. Αποτελεί επίσης πολύ καλή πηγή βιταμινών Β2, Β3 και Β12, που είναι υπεύθυνες για τον καλό μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών, για το σχηματισμό των ερυθροκυττάρων και κατ’ επέκταση την αποφυγή αναιμιών. Επίσης είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το χαλκό, τον ψευδάργυρο και το σίδηρο. Το χταπόδι είναι το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη και έχει παρατηρηθεί από μελέτες πως υπάρχει κάποιου είδους υπολιπιδαιμική δράση του χταποδιού, εφόσον η κατανάλωσή του οδηγεί σε μείωση της ηπατικής χοληστερόλης και αύξηση της απέκκρισης στεροειδών, στα οποία ανήκει και η χοληστερόλη.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !

8 Νοε 2013

* Caipirinha *



Τι θα χρειαστούμε:


• 60 ml cachaça
• 2 λάιμ
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)


Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λάιμ και κόβουμε τις 2 άκρες ( εκεί που ξεκινάει το κοτσάνι δλδ).  Τα κόβουμε στα 4 αφαιρώντας το λευκό κεντρικό κομμάτι ( το οποίο είναι υπεύθυνο για την πίκρα του φρούτου).  Τα βάζουμε σε ένα σέικερ και ρίχνουμε την ζάχαρη και με ένα γουδοχέρι προσπαθούμε να σπάσουμε την ζάχαρη όσο καλύτερα μπορούμε.  (ο λόγος που γίνεται μαζί με τα λάιμ, η διαδικασία αυτή είναι για να πάρει η ζάχαρη την γεύση του λάιμ).  Προσθέτουμε θρυμματισμένο πάγο μέχρι να καλύψουμε τα υλικά και προσθέτουμε κ το cachaca.  Ανακινούμε ζωηρά ώστε τα υλικά να ανακατευτούν μεταξύ τους και σερβίρουμε σε ένα "old fashion" ποτήρι.

~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~

4 Νοε 2013

Σαλάτα με γαρίδες και σπαράγγια

Υλικά για 1 μερίδα:


• 16 μικρές καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες
• 6 βρασμένα σπαράγγια
• 8-10 ντοματίνια
• 1 ματσάκι ρόκα
• 1 iceberg
• πάπρικα
• σκόρδο σε σκόνη
• αλάτι, πιπέρι
• ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)
• ξύσμα από λεμόνι ή lime
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. ξύδι

Θρεπτική σύσταση ανά Μερίδα:
Ενέργεια: 310 Kcal
Πρωτεΐνη: 23 γρ.
Υδατάνθρακες: 16 γρ.
Λίπος: 17 γρ.

Εκτέλεση:
Κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και σε κομμάτια τα σπαράγγια. Πλένουμε τη ρόκα και το iceberg και τα κόβετε με τα χέρια. Τοποθετούμε σε μπολ όλα τα λαχανικά. Πασπαλίζουμε τις γαρίδες με την πάπρικα, το αφυδατωμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις προσθέτουμε στο μπωλ με τον ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ξύσμα. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Ο διαιτολόγος σχολιάζει...
Οι γαρίδες αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ω-3 λιπαρών οξέων, βιταμινών του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, με κυριότερα το χαλκό, τον ψευδάργυρο και το σίδηρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θρεπτική αξία της συνταγής ενισχύεται από την παρουσία των σπαραγγιών, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως φυλλικό οξύ, θειαμίνη (Β1), ριβοφλαβίνη (Β2), νιασίνη (Β3) και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έχουν ισχυρή αντικαρκινική δράση. 


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !

1 Νοε 2013

* Singapore Sling *

1η Εκδοχή.

Τι θα χρειαστούμε:

• 30ml (1oz) Gin
• 15ml (½ oz) Cherry Brandy
• 10ml (0.35 oz) Cointreau
• 10ml (0.35 oz) Benedictine
  (λικέρ από βότανα, ρίζες, ζάχαρη,
   με βάση το κονιάκ)
• 120ml (4¼ oz) χυμό ανανά
• 15ml (½ oz) φρέσκο χυμό λάιμ
• 10ml (0.35 oz) Γρεναδίνη
• 2-3 σταγόνες Angostura Bitters
• 1φέτα ανανά
• 1 κεράσι


Εκτέλεση:
Βάζουμε Gin, Cherry Brandy, Cointreau, Benedictine, χυμό ανανά, χυμό λάιμ και γρεναδίνη σε ένα shaker με πάγο και ανακινούμε ζωηρά.  Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο κοντό ποτήρι, βάζουμε 2-3 σταγόνες Angostura Bitters και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά και ένα κερασάκι.

~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~


2η Εκδοχή

Τι θα χρειαστούμε:

• 4 oz. (120 ml) σόδα κεράσι
• 2 oz. (60 ml) μπύρα ginger
• 1κ. φρέσκο χυμό λεμονιού
• Παγάκια
• 1 κ.γ. γρεναδίνη
• 1 φέτα λεμόνι
• 1 κερασάκι (κονσέρβα)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σόδα κεράσι, τζίντζερμπύρα και χυμό λεμονιού σε ένα ψηλό ποτήρι. Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.  Προσθέτουμε το θρυμματισμένο πάγο.  Ρίχνουμε το σιρόπι γρεναδίνη στο τέλος.

Γαρνίρουμε το ποτό με μια φέτα λεμονιού στο χείλος και ένα επιπλέει κερασάκι στην κορυφή.

Tips:  Ορισμένες εκδόσεις της συνταγής Sling Singapore περιέχουν Cointreau. Για να πάρουμε αυτή την γεύση πορτοκαλιού στο ποτό σας, αντικαθιστούμε με χυμό πορτοκάλι αντι του λεμονιού. Γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι αντί για μια φέτα λεμόνι.

~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~♥~~♥~♥~♥~♥~♥~♥~