Υλικά για 4 μερίδες:
• 2 κ.γ. φυτικό λάδι
• 2 σκελίδες σκόρδο (περασμενο από τρίφτη)
• 1/2 κρεμμύδι - ψιλοκομμένο
• 1 μπρόκολο
• 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
• 1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar
• 1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
• 2 αυγά - χτυπημένα
• αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερομοκρασία που διαθέτει. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, αλάτι / πιπέρι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας την φρυγανιά, τα τυριά, τα αυγά και το αλάτι / πιπέρι για τη γεύση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα μοιράζουμε σε μερίδες για κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Γυρίζουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
• 2 σκελίδες σκόρδο (περασμενο από τρίφτη)
• 1/2 κρεμμύδι - ψιλοκομμένο
• 1 μπρόκολο
• 3/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
• 1/2 φλιτζάνι τυρί cheddar
• 1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
• 2 αυγά - χτυπημένα
• αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στην υψηλότερη θερομοκρασία που διαθέτει. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια, αλάτι / πιπέρι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.
Στραγγίζουμε το μπρόκολο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας την φρυγανιά, τα τυριά, τα αυγά και το αλάτι / πιπέρι για τη γεύση.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα μοιράζουμε σε μερίδες για κεφτεδάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Γυρίζουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ! ! !