Υλικά (για 20-30 κομμάτια)
1 κιλό αλεύρι50γρ μαγιά
3 αυγά
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
3 αυγά
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
Για το σιρόπι
1 κιλό περίπου ζάχαρη
6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 κιλό περίπου ζάχαρη
6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Σε ένα μπώλ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και ρίχνουμε το σπορέλαιο,τα αυγά χτυπημένα και στη συνέχεια το μπέικιν,τη βανίλια και το αλεύρι.Έπειτα χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και προσθέτουμε κανέλα,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κακάο.
Χωρίζουμε τη λευκή και τη σοκολατένια ζύμη σε 3 κομμάτια.Στη συνέχεια απλώνουμε την άσπρη ζύμη σε σχήμα ορθογώνιο και τυλίγουμε μέσα το σοκολατένιο μπαστουνάκι που έχουμε φτιάξει από τη σοκολατένια ζύμη.Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα κομμάτια.Μετά κόβουμε με το μαχαίρι κάθετες φέτες των 1-2 εκατοστών.Τα αφήνουμε για μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Φτιάχνουμε το σιρόπι,βράζοντας τα υλικά μας για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι στα κρύα ροξάκια μας.Τρώγονται αφού κρυώσουν.