Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

14 Μαΐ 2014

Καθαρισμός & Ενεργοποίηση Λίθων

Επιλογή των Κρυστάλλων

  Yπάρχουν πολύ τρόποι για να επιλέξετε έναν κρύσταλλο, σας αναφέρουμε τους πιο γνωστούς. Κατά τη διαδικασία μπορείτε να σκέφτεστε και το σκοπό για τον οποίο τον προορίζετε π.χ. λέτε από μέσα σας " δείξε μου ένα λίθο για την προστασία μου από κακόβουλες ενέργειες". Αν απλά θέλετε να έχετε έναν κρύσταλλο για εσάς χρειάζεται να σκέφτεστε μόνο εσάς
  1. Κλείστε τα μάτια σας, ή στρέψτε το βλέμμα σας αλλού και μετά κοιτάξτε τους κρυστάλλους που έχετε στην διάθεση σας, διαλέξτε αυτόν που σας τράβηξε πρώτος την προσοχή
  2. Περάστε την παλάμη σας πάνω από τους κρυστάλλους που έχετε στη διάθεση σας και θα καταλάβετε από ένα μικρομούδιασμα ποιος είναι ο κατάλληλος.
  3. Κρατήστε στο χέρι σας έναν-έναν τους κρυστάλλους που έχετε στη διάθεση σας και θα καταλάβετε ποιος είναι ο κατάλληλος, θα νοιώσετε ότι «κολλάει» στα δάχτυλα σας.
  4. Αν εργάζεστε με εκκρεμές, τότε μπορείτε να ρωτήσετε το εκκρεμές, αν είναι κατάλληλος αυτός ο κρύσταλλος για σας.
  5. Ένας απλός, αλλά και πολύ παλιός τρόπος επιλογής είναι η ημερομηνία της γέννησης σας.
  6. Επίσης μπορείτε να μελετήστε τις ιδιότητες των κρυστάλλων και να επιλέξτε βάση αυτών.

Καθαρισμός και Φόρτιση των Κρυστάλλων

  Υπάρχουν πολύ τρόποι για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας, εδώ θα σας αναφέρουμε τους πιο γνωστούς και τους γενικά αποδεκτούς από τους Κρυσταλλοθεραπευτές, τους Γεμμολόγους και τους γνώστες του είδους.
  1. Βάζετε σε ένα διάφανο μπολ χωρίς σχέδια, χλιαρό νερό, ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι Ιμαλαΐων, βάζετε τους κρυστάλλους μέσα και τους αφήνετε για τρείς ώρες. Είναι καλύτερα να βάζετε μαζί κρυστάλλους που ανήκουν στην ίδια γεμμολογική οικογένεια. Αφού περάσουν οι τρείς ώρες ξεπλένετε τους κρυστάλλους σε τρεχούμενο νερό (στο σπίτι στην βρύση) και τους τοποθετείτε σε ένα λευκό πανάκι από φυσικό υλικό, μαλλί, βαμβάκι, μετάξι, τους βγάζετε στον 'Ηλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του και τους αφήνετε για μία ώρα.
  2. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα στο νερό, τότε τα ακουμπάτε πάνω στο αλάτι, γυρνώντας τα συχνά μέσα σε διάστημα τριών ωρών και κατόπιν τα βουρτσίζετε με ένα μαλακό βουρτσάκι για να φύγει το αλάτι. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα και στο αλάτι, τότε, βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βάλτε πάνω από το αλάτι ένα πανάκι από φυσικό υλικό, και τοποθετείστε πάνω του τους κρυστάλλους, σκεπάστε αυτό το μπολ, με ένα πανί από φυσικό υλικό, αφήστε τους για τρείς ώρες και μετά βγάλτε τους στον 'Ηλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.
  3. Εάν είστε τυχεροί και είστε κοντά σε εξοχή, θάψτε τους κρυστάλλους σας στο χώμα, αφήστε τους για τρείς ώρες μέχρι τρείς μέρες, ανάλογα το χρόνο που έχετε στην διάθεση σας, και μετά τοποθετήστε τους κάτω από φυσικό τρεχούμενο νερό, π.χ καταρράκτης, ποτάμι, ρυάκι, όπου καλό θα είναι να τους έχετε σε ένα διχτάκι από φυσικό υλικό για να μην χαθούν. Ξεπλύντε τους με νερό και βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.
  4. Βάλτε τα μαζί με ορυκτά που έχουν ενεργειακά καθαριστικές ιδιότητες όπως, η καρνεόλη, ο κόκκινος χαλκηδόνιος, και ο χαλαζίας. Ξεπλύντε τους με νερό και φορτίστε τους στον Ήλιο.
  5. Εάν θέλετε να έχετε έναν μόνιμο εργαλείο καθαρισμού, πάρτε μία πλάκα χαλκού κομμένη σε τετράγωνο, ρίξτε πάνω της τρίμματα χαλαζία ή πολύ μικρά βοτσαλάκια και στις τέσσερις γωνίες του τετραγώνου τοποθετήστε από έναν μονοκρύσταλλο χαλαζία με την μύτη του προς τα τρίμματα του χαλαζία. Πάνω στα τρίμματα τοποθετήστε τα ορυκτά που θέλουν καθάρισμα. Ξεπλύντε τους με νερό και φορτίστε τους στον 'Ηλιο.
  6. Υπάρχει και η διαδικασία που ο καθαρισμός και η φόρτιση γίνεται βάση των φάσεων της Σελήνης. Οσοι επιθυμούν να την ακολουθήσουν, τότε, θα πρέπει να κάνουν τον καθαρισμό στην χάση της Σελήνης (+)(-) μία μέρα και την φόρτιση στην Πανσέληνο (+)(-) μία μέρα. Το διάστημα που μεσολαβεί έχουμε τους κρυστάλλους αποθηκευμένους σε σκοτεινό μέρος.
  7. Μπορείτε να καθαρίζετε τους Κρυστάλους σας, αν τους τοποθετήσετε πάνω σε  λειτουργικούς Οργονίτες, ενώ στη συνέχεια τους φορτίσετε στο Φώς του Ήλιου.

Ευαίσθητοι Λίθοι στο Αλατόνερο και τον Ήλιο.

Λίθοι που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το αλατόνερο: 
Αζουρίτης, Μαλαχίτης, Τυρκουάζ, Σελενίτης, Κεχριμπάρι, Μαργαριτάρι, Κυανίτης, Κοράλι, Σελεστίτης, Αγγελίτης, Ρόδο της Ερήμου, Αλάβαστρο.

Λίθοι που αφυδατώνονται στο αλατόνερο και χάνουν τη λάμψη τους:
Οπάλιος, Φεγγαρόπετρα, Ηλιόλιθος, Λαμπραδορίτης, Αραγωνίτης, Κουνζίτης, Λάπις λάζουλι, Σοδαλίτης, Φθορίτης, Ασβεστίτης, Απατίτης, Αυτοκρατορικό Τοπάζι.

*Όλα τα ακατέργαστα πετρώματα και γενικά οι λίθοι που η σκληρότητα τους είναι μικρότερη του 7 με βάση την κλίμακα Mosh καλό είναι να μην έχουν παρατεταμένη επαφή με το αλάτι.

Λίθοι που αποχρωματίζονται όταν εκτεθούν για πολλές ώρες στον ήλιο:
Αμέθυστος, Ρόζ Χαλαζίας, Αβεντουρίνη, Ακουαμαρίνα, Βήρυλλος, Κιτρίνης, Κουνζίτης, Ζαφείρι, Φθορίτης, Καπνίας. 

Φροντίδα και Επαναφόρτιση των Κρυστάλλων

  Οι κρύσταλλοι που φοράμε ή χρησιμοποιούμε για κάποιο σκοπό, χρειάζονται τακτικά ένα ενεργειακό φρεσκάρισμα, είναι μια διαδικασία πιο εύκολη από τον καθαρισμό αλλά δεν θα πρέπει να τον αντικαταστήσει, παρακάτω θα σας αναφέρουμε μερικές εύκολες και γρήγορες τεχνικές.

  1. Εξαγνισμός με καπνό, καπνίζουμε τους κρυστάλλους με ένα φυσικό θυμίαμα, ή με τον καπνό από ένα φυσικό στικάκι (υπάρχουν εξαιρετικά τέτοια στίκς), επίσης μπορούμε να κάψουμε ένα ματσάκι φασκόμηλο ή ευκάλυπτο ή δεντρολίβανο και να τους καπνίσουμε.
  2. Βάζουμε σε ένα πανάκι από φυσικό υλικό, λίγο Seraphis Bay, ή Grab Apple, ή βιολογικό αιθέριο έλαιο Άρκευθου, Φασκόμηλου, Δεντρολίβανου κλπ και περνάμε όλες τις επιφάνειες τους.
  3. Τους εκθέτουμε στο φως του Ήλιου ή στην Πανσέληνο.
  4. Βάζουμε τους κρυστάλλους μέσα σε ένα ηχομπόλ και το χτυπάμε απαλά με την μαλέτα του.
  5. Εαν είστε θεραπευτής μεταξύ των θεραπειών μπορείτε να τους αφήνετε πάνω σε Οργονίτες και αν είναι δυνατόν σε σημείο που να τους βλέπει ο ήλιος για να καθαρίζονται και να φορτίζονται ταυτόχρονα.

Εναρμόνιση Κρυστάλλων

  Για να εναρμονίσουμε ένα κρυσταλλικό πεδίο με το δικό μας πεδίο, μπαίνουμε σε μια διαδικασία άσκησης. Η εναρμόνιση χρειάζεται:
  1. Ένα νού ήρεμο και καθαρό από σκέψεις.
  2. Έναν εσωτερικό κόσμο που αναζητά την ισορροπία.
  3. Ένα μυαλό που θα παρακάμψει τις μηχανικές σκέψεις και θα εστιαστεί στο τίποτα και στο όλον.
  4. Τοποθετούμε τον κρύσταλλο στο αριστερό/δεκτικό μας χέρι και τον σκεπάζουμε με το δεξί/δοτικό μας χέρι.
  5. Οραματιζόμαστε ένα λευκό φώς πάνω από το κεφάλι μας να ρέει μέσα στο σώμα μας, να μας λούζει με άπλετο φώς, να φτάνει μέχρι τα κύτταρα μας και να φωτίζει κάθε μας κύτταρο.
  6. Ολο αυτό το φώς που διαπερνά το σώμα μας καταλήγει στον κρύσταλλο, ρέει προς το κέντρο του, συλλέγεται και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για το ανώτερο καλό.
  Έχοντας δύο σημεία αναφοράς, την καρδιά μας και το σύμπαν, αρχίζει η επικοινωνία σε λεπτότερα επίπεδα και με διάφορες μορφές κρυσταλλικής ζωής. Η αντίληψη αποκτά άλλη διάσταση, οι αισθήσεις γίνονται διαισθήσεις, ανοίγονται κανάλια και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν μπορούμε να έχουμε αν ο νούς και η καρδιά δεν είναι ανοιχτά. Ενας Λίθος ή ένας Κρύσταλλος απορροφά κοσμικές ακτίνες, απορροφά φώς και με αυτό το φώς φωτίζει το δικό μας εσωτερικό φώς, ώστε να μπορέσουμε να το εντοπίσουμε, να το νοιώσουμε, να το συλλέξουμε και να το έχουμε έτοιμο προς χρήση για τη ζωή και την επιβίωση.
  Η επικοινωνία μέσα από τη σιωπή φέρνει στο φώς κρυμένα μυστικά που με την δύναμη της εσωτερικής σοφίας τα μηνύματα που θα λάβουμε θα αποκρυπτογραφηθούν με σαφήνεια. Οί μορφές των μηνυμάτων ποικίλουν, μπορεί να είναι εικόνες, οράματα, πρωτόγνωρες αισθήσεις, συμβολισμοί, απρόσμενες ιδέες, απόλυτη γνώση, ξεκάθαρη λύση, ατόφια και ουσιαστική βίωση μιας κατάστασης.
  Αυτή η διαδικασία βοηθά τους λίθους να εξελιχθούν και εμάς να φτάσουμε στην κατανόηση του ανώτερου εαυτού και του κοσμικού πεπρωμένου. Η σχέση μας με τους λίθους είναι απόλυτα ανταποδοτική.

Προγραμματισμός Κρυστάλλων

  Αφού έχετε φτάσει μέχρι την εναρμόνιση δεν μένει πια παρά να προγραμματίσετε τον κρύσταλλο σας. Καθορίστε με σαφήνεια και χωρίς υπερβολές το σκοπό για τον οποίο θέλετε να εργαστεί ο κρύσταλλος π.χ. "εργάζεσαι για θεραπεία".
  Αν ο προγραμματισμός είναι λεκτικός, τότε οι φράσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τον προγραμματισμό του κρυστάλλου θα είναι φράσεις απότελεσματικές και στοχευμένες.
  1. Αν θέλουμε υγεία λέμε "Είμαι υγιής",
  2. Αν θέλουμε χαρά στην ζωή μας λέμε "Είμαι χαρούμενος",
  3. Αν θέλουμε σύντροφο δεν λέμε "Είμαι με το Γιάννη" γιατί μπορεί να προγραμματίσουμε μια πραγματικότητα αλλα να μην είναι καλή, δλδ μπορεί να είμαι με το Γιάννη αλλά να μην είμαι καλά. ΑΡΑ λέμε "είμαι με το Γιάννη και είμαστε Ευτυχισμένοι".
  4. Αν αναζητούμε δουλειά λέμε "Βρήκα την καλύτερη εργασία για μένα"
  5. Στις φράσεις αποφεύγουμε τα ΜΗΝ και τα ΔΕΝ, οι φράσεις θα πρέπει να έχουν Θετική δήλωση με Αίσιο τέλος π.χ. δε λέμε "Δεν θέλω να με απολύσουν" αλλά λέμε "Εργάζομαι στην τάδε εταιρεία και συνεχίζω όσο αυτό είναι καλό για μένα" γιατι αν εργάζεστε και δεν σας πληρώνουν δεν είναι καλό.
  6. Αν ζητάμε πνευματική εξέλιξη λέμε "Είμαι στο Φώς",
  7. Αν επιθυμούμε ένα παιδί λέμε " Γέννησα ένα υγιέστατο παιδάκι" και όχι "θέλω να αποκτήσω ένα παιδί" γιατί αυτό θα είναι η έκφραση μιας επιθυμίας και όχι ο προγραμματισμός μιας πραγματικότητας.
  8. Αν ξεκινάμε μια νέα εργασία π.χ. μανάβης λέμε "είμαι ένας επιτυχημένος μανάβης με εξαιρετικά προϊόντα και άψογη πελατεία"
  9. Αν επιθυμούμε έναν ουσιαστικό διαλογισμό λέμε "είμαι σε διαλογισμό και συνδεμένος με το όλον"
  Σε κάθε μία από αυτές τις φράσεις ή και σε χιλιάδες που θα επινοήσετε μπορείτε να βάζετε μπροστά την λέξη ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ...
  Γενικά αυτό που θα πείτε στον κρύσταλλο αυτό θα εκπέμπει. Αν πείτε "θα γίνω ένας καλός ρεφλεξολόγος" τότε το ΘΑ, θα αναβάλει συνέχεια την πραγματικότητα και κάθε μέρα θα ισχύει το "ΘΑ ΓΙΝΩ" αλλά δεν θα συμβαίνει.
Αν ο προγραμματισμός γίνεται μέσα από οραματισμό, τότε οραματιστείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα και προβάλετε την εικόνα αυτή μέσα στον κρύσταλλο. Η εικόνα θα πρέπει να είναι αποτελεσματική, θετική και στοχευμένη. Ο κρύσταλλος, θα εκπέμπει αυτήν την εικόνα σε σας για να αποδεχθείτε την θετική πραγματικότητα που δημιουργήσατε. Επίσης θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για να ζήσετε αυτή την πραγματικότητα.
Βάλτε τον κρύσταλλο σας σε μέρος που θα μπορείτε να τον βλέπετε και να τον αγγίζετε. Μπορείτε να τον έχετε πάνω σας, ή να κοιμάστε μαζί του.