Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

7 Μαΐ 2014

Τσάκρας και Κρύσταλλοι

Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός.

   Τα τσάκρα βρίσκονται στον κεντρικό άξονα του σώματος και περιστρέφονται συνέχεια. Η περιστροφή τους αφορά την διαχείριση της ενέργειας που άλλοτε την απορροφούν και άλλοτε την εκπέμπουν αναλόγως τη φορά της.
Η δεξιόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα αρσενικό ή yang και αντιπροσωπεύει τη δύναμη της θέλησης και της δραστηριότητας καθώς και τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της δύναμης, την επιθετικότητα.
Η αριστερόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα θηλυκό ή yin, και αντιπροσωπεύει τη δεκτικότητα και τη συμφωνία, καθώς και το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό, την αδυναμία.
Η κατεύθυνση περιστροφής αλλάζει από τσάκρα σε τσάκρα. Για παράδειγμα, το ριζικό τσάκρα (έχει σχέση με την επιβίωση και μεταφέρει τις κοσμικές ενέργειες σε γήινο επίπεδο), περιστρέφεται δεξιόστροφα για τον άντρα, εκφράζοντας τα χαρακτηριστικά αυτού του κέντρου με την έννοια της κατάκτησης και της κυριαρχίας, τόσο υλικά όσο και σεξουαλικά ενώ για τη γυναίκα το ριζικό τσάκρα περιστρέφεται αριστερόστροφα κάνοντας τις γυναίκες πιο δεκτικές στη ζωοδότρα δύναμη της Γης που ρέει μέσα από το ριζικό κέντρο.


ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ (πρώτο, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, πέμπτο)

 Τα πέντε χαμηλότερα τσάκρα, από τη ρίζα προς το λαιμό, τρέφονται κυρίως από τη Γη. Φανταστείτε ένα δέντρο του οποίου οι ρίζες πάνε βαθιά στο έδαφος. Τα θρεπτικά συστατικά που αντλεί από τη Γη φτάνουν από τον κορμό στα ψηλότερα κλαδιά. Το φως του ήλιου που απορροφά μέσω των φύλλων μετατρέπεται σε ενέργεια που με τη σειρά της μεταφέρεται σε όλη τη διαδρομή προς τις ρίζες. Τα τέσσερα ανώτερα τσάκρα τροφοδοτούνται κυρίως από τις ενέργειες του Ήλιου, του άστρου μας. Οι θρησκείες που έχουν ως βάση τον Ουρανό-Θεό δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη των άνω τσάκρα και παραμελούν  τα κάτω. Οι πολιτισμοί των Ουράνιων Θεών τελειοποίησαν την τεχνολογία, τον λόγο, και τη λογική. Οι θρησκείες της Θεάς Γης δίνουν έμφαση στα χαμηλότερα τσάκρα και παραμελούν τα άνω. Αυτοί οι πολιτισμοί παρέμειναν αγροτικοί, δείχνοντας μικρό ενδιαφέρον στη δυτικού τύπου πρόοδο, επιτυγχάνοντας παράλληλα την εξέλιξη στην αστρονομία, τη φιλοσοφία, και την αρχιτεκτονική (οι Κινέζοι ανακάλυψαν την πυρίτιδα, αλλά χρησιμοποιούνταν μόνο για τα πυροτεχνήματα. Χρειάστηκαν οι Ευρωπαίοι για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο).

1ο Τσάκρα (της Βάσης) γεννητικά όργανα
   Το πρώτο τσάκρα βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Είναι η πύλη προς την θηλυκότητα, επεκτείνοντας φωτεινά νήματα κάτω από τα πόδια μας προς τη βιόσφαιρα. Όπως μία ρίζα που φτάνει στα πλούσια και υγρά μέρη της μητέρας Γης, το πρώτο τσάκρα μας προμηθεύει με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Όταν αποσυνδεθεί από τη Γη, αρχίζουμε να παίρνουμε την τροφή της ζωής μας από την επιφάνεια. Ως αποτέλεσμα, έχουμε γίνει σαν ένα δέντρο του οποίου οι ρηχές ρίζες δεν μπορούν να το προστατεύσουν από την ανατροπή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Χάνουμε τη σταθερότητά μας, τα θεμέλιά μας και την ασφάλειά μας. Όταν το πρώτο τσάκρα έχει αποσυνδεθεί από τη θηλυκή Γη, μπορεί να νιώθουμε ορφανοί από μητέρα. Η αρσενική αρχή κυριαρχεί, και περιμένουμε ασφάλεια από υλικά αγαθά. Η ατομικότητα και τα εγωιστικά κίνητρα υπερισχύουν από τις σχέσεις και την οικογένεια, την κοινωνική και οικουμενική ευθύνη. Όσο περισσότερο διαχωριζόμαστε από τη Γη, τόσο πιο εχθρικοί γινόμαστε προς τη θηλυκότητα.
   Τα κίνητρα του πρώτου τσάκρα είναι πρωτοβάθμια και ενστικτώδη. Επιδιώκουμε καταφύγιο. Μαζεύουμε τρόφιμα. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Αναπαραγόμαστε. Αυτές οι ορμές είναι θεμελιώδη ένστικτα. Τα τέσσερα ενστικτώδη κίνητρα  ο φόβος, η διατροφή, η μάχη και το σεξ αντανακλώνται στις ατζέντες των δύο κατώτερων τσάκρας.
   Ένα άτομο που λειτουργεί έξω από το πρώτο τσάκρα είναι σε μια κατάσταση πρωτογενούς σύντηξης με τον κόσμο. Απορροφάται από τις αισθήσεις του και ασχολείται μόνο με τον υλικό κόσμο. Πιστεύει ότι ο κόσμος του χρωστάει κάτι και ότι όλοι γύρω του θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι ιδιαίτερος. Γίνεται εγωκεντρικός και νάρκισσος.
   Υπάρχουν αξιόλογες θετικές ιδιότητες του πρώτου τσάκρα. Το ένστικτο επιβίωσης εξασφαλίζει τη συνέχιση του είδους: Μας οδηγεί να ζευγαρώνουμε και να κάνουμε παιδιά και επιτρέπει την επιβίωση του ανθρώπινου είδους υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζουν το πρώτο τσάκρα είναι:
   Αιματίτης, Άργυρος, Αχάτης Βρυώδης, Αχάτης Μαύρος, Αχάτης της Φωτιάς, Γρανάτης κόκκινος, Δάκρυ Απάτσι, Διαμάντι, Ηλιόλιθος, Ηλιοτρόπιο, Ίασπις κόκκινος, Καπνίας, Κοράλλι, Όνυχας, Οψιδιανός, Ρουμπίνι, Σπινέλιος, Τουρμαλίνη μαύρη.
Το πρώτο τσάκρα αντιπροσωπεύει:
   Τη σπονδυλική στήλη, τα οστά, το όρθρο, τα πόδια, την εντερική οδό, το κυκλοφορικό σύστημα, και το ίδιο το αίμα.

2ο Τσάκρα (του Ιερού οστού) κάτω κοιλία
   Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται τέσσερα δάκτυλα κάτω από τον αφαλό. Συνδέεται με τα νεφρά και το στοιχείο του νερού. Το δεύτερο τσάκρα μεταβολίζει ενεργειακά θρεπτικά συστατικά στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Όλες οι μορφές ενέργειας αντιπροσωπεύουν τροφή για αυτό το τσάκρα. Επεξεργάζεται την ενέργεια της Γης που λαμβάνεται από το πρώτο τσάκρα και χωνεύει συναισθηματική ενέργεια στο νευρικό σύστημα. Όταν αυτό το τσάκρα λειτουργεί σωστά, μπορεί να επισκιάσει αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος και να τα εκδιώξει μέσα από το πρώτο τσάκρα ως απόβλητα.
   Χρονολογικά, αυτό το τσάκρα αντιστοιχεί στις ηλικίες μεταξύ οκτώ και δεκατέσσερα. Η εφηβική λαχτάρα για ρομαντική περιπέτεια προέρχεται από την αύξηση της δραστηριότητας του δεύτερου τσάκρα. Το τσάκρα είναι ερωτικό, γεμάτο από πάθος και φαντασία και προωθεί τα ειδύλλια υψηλής αδρεναλίνης.
   Οι αρνητικές εκφράσεις του δεύτερου τσάκρα είναι ο θυμός και ο φόβος. Δυσλειτουργία σε αυτό το τσάκρα μπορεί να οδηγήσει στο να συγχέουμε το σεξ με την αγάπη. Το μεγάλο έργο του δεύτερου τσάκρα είναι να μετατρέπει το  σεξ σε αγάπη και το ρομαντισμό σε οικειότητα. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς τα αρνητικά κίνητρα αυτού του τσάκρα είναι μια ανάγκη για τον έλεγχο των άλλων μέσω του χρήματος, της δύναμης, και του σεξ.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζουν το δεύτερο τσάκρα είναι:
   Ασβεστίτης, Καλσίτης, Καρνεόλη, Κεχριμπάρι, Κιτρίνης, Κοράλι, Λαμπραδορίτης, Μάτι Ταύρου, Μάτι Τίγρης, Σάρδιος, Τοπάζι χρυσό, Χαλαζίας με Ρουτίλιο, Χρυσόκολλα, Χρυσός.
Το δεύτερο τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Το αναπαραγωγικό σύστημα και τα σεξουαλικά όργανα, τα νεφρά, την ουρική οδό και την πέψη.

3ο Τσάκρα (του Ηλιακού Πλέγματος) άνω κοιλία 
   Το τρίτο τσάκρα βρίσκεται στο ηλιακό πλέγμα και σχετίζεται με το πάγκρεας. Αυτός ο αδένας είναι ο τραπεζίτης της ενέργειας του σώματος. Το τρίτο τσάκρα είναι το κέντρο εξουσίας του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Η δύναμή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά, για να εκδηλώσουμε τις φιλοδοξίες μας στον κόσμο. Όταν χρησιμοποιείται καταστροφικά, μπορεί να καταστείλει την πρωτογενή μας φύση ή λίμπιντο.
   Η θηλυκή δύναμη του πρώτου τσάκρα και η αρχέγονη σεξουαλική ενέργεια του δεύτερου τσάκρα μετατρέπονται σε ένα εκλεπτυσμένο καύσιμο που το τρίτο τσάκρα χρησιμοποιεί για την εκπλήρωση των ονείρων μας. Αυτό το τσάκρα αναπληρώνει τα αποθέματα του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Όταν θα ξυπνήσουμε τη δύναμη αυτού του τσάκρα, βιώνουμε αφοβία και μια προσήλωση που δεν μπορεί να αποθαρρυνθεί από τις αντιξοότητες. Τα εμπόδια στον δρόμο καταρρέουν.
   Η λειτουργία του τρίτου τσάκρα είναι να μεταφράζει το όραμα σε πραγματικότητα. Το στοιχείο της φωτιάς που το κυριαρχεί παρέχει το καύσιμο για την παραγωγή ονείρων. Η λέξη κλειδί για αυτό το τσάκρα είναι υπηρεσία.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζουν το τρίτο τσάκρα είναι:
Αμετρίνης, Ηλιόδωρο, Ίασπις κίτρινη, Καλσίτης πορτοκαλί, Κεχριμπάρι, Κιτρίνης, Λαμπραδορίτης, Μάτι Γάτας, Μάτι Ταύρου, Μάτι Τίγρης, Οπάλιος της Φωτιάς, Τοπάζι Ιμπέριαλ, Χρυσοβήρυλλος, Χρυσόλιθος, Χρυσοπράσιο, Χρυσός.
Το τρίτο τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Το συκώτι, τη χολή, το πάγκρεας και ολόκληρο το νευρικό σύστημα.

4ο Τσάκρα (της Καρδιάς)
   Το τσάκρα της καρδιάς βρίσκεται στο καρδιακό πλέγμα, στο κέντρο του στήθους. Ελευθερία, χαρά, και μια διαρκής ειρήνη γίνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός προσώπου που κατοικεί στο κέντρο της καρδιάς του. Είναι το κέντρο από το οποίο διαμορφώνουμε τις οικογένειές μας και ανακαλύπτουμε την αγάπη για τους συντρόφους μας και τα παιδιά μας.
   Η αγάπη του τσάκρα της καρδιάς δεν είναι ούτε η στοργή που ανταλλάσσουμε μεταξύ μας, ούτε αυτό που νιώθουμε όταν πρωτοερωτευόμαστε. Στο τσάκρα της καρδιάς ευδοκιμεί η αγάπη της Δημιουργίας. Αυτού του είδους η αγάπη δεν είναι εστιασμένη σε αντικείμενα, ούτε εξαρτάται από άλλους για να υπάρχει. Δεν είναι συναισθηματική. Είναι απρόσωπη. Οι χριστιανοί θεολόγοι λένε αγάπη. Οι Ίνκας λένε munay. Αυτού του είδους η αγάπη δεν είναι ένα μέσο για ένα σκοπό. Δεν οδηγεί σε γάμο ή σχέσεις. Είναι αυτοσκοπός.
   Μία από τις αρνητικές εκφράσεις αυτού του τσάκρα είναι ένα πάθος με το εγώ. Ένα ισορροπημένο τσάκρα της καρδιάς μας επιτρέπει να δεσμευτούμε για οικειότητα εν μέσω αγάπης. Ενσωματώνει τις αρσενικές και θηλυκές αρχές μέσα μας, και δεν αναζητούμε πλέον αυτό που μας λείπει έξω από τον εαυτό μας.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται το τέταρτο τσάκρα είναι:
Αβεντουρίνη πράσινη, Αλεξανδρίτης, Αμαζονίτης, Αποφυλλίτης, Ασβεστίτης πράσινος, Βρυοαχάτης, Ηλιόλιθος, Ηλιοτρόπιο, Ιαδείτης, Κουνζίτης, Λάριμαρ, Μαλαχίτης, Μολδαβίτης, Μοργκανίτης, Νεφρίτης, Ολιβίνης, Όνυχας, Ουνακίτης, Περίδοτο, Ροδονίτης, Ροδοχρωσίτης, Ροζ Χαλαζίας, Ρουμπελίτης, Σμαράγδι, Σμαραγδοΐασπις, Σπονδουμένιο, Τουρμαλίνη πράσινη, Τουρμαλίνη Καρπουζάκι, Τουρμαλίνη ροζ, Χαλαζίας πράσινος, Χρυσόκολλα, Χρυσοπράσιος.
Το 4o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Την καρδιά, το δέρμα, το κατώτερο τμήμα των πνευμόνων και τα χέρια.

5ο Τσάκρα (του Λαιμού)
   Το πέμπτο τσάκρα βρίσκεται στο κοίλο μέρος του λαιμού και επηρεάζει τον θυρεοειδή αδένα, τον ρυθμιστή της θερμοκρασίας του σώματος. Το πέμπτο τσάκρα είναι το ψυχικό μας κέντρο, υπεύθυνο για τη διόραση, τη διακοή, τη διαίσθηση, καθώς και τη δυνατότητα να επικοινωνούμε χωρίς λέξεις.
   Ένα δυσλειτουργικό πέμπτο τσάκρα μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ψυχικές εμπειρίες. Οι διαταραχές ύπνου είναι συνήθεις, όταν αυτό το τσάκρα δεν είναι ισορροπημένο. Όταν το πέμπτο τσάκρα είναι καθαρό, ξεκινάμε να κατακτούμε αναγνώριση στους τομείς της προσπάθειάς μας και αποκτούμε δεξιοτεχνία στο επάγγελμα μας. Το πέμπτο τσάκρα μας δίνει την δυνατότητα να οραματιστούμε πιθανές μελλοντικές καταστάσεις και να ενεργήσουμε με βάση το όραμά μας. Μας βοηθά να νιώσουμε την ελευθερία των άπειρων πιθανοτήτων και να φανταστούμε ποιοί μπορούμε να γίνουμε. Το πέμπτο τσάκρα μας επιτρέπει να κοιτάξουμε μέσα, να συνειδητοποιήσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Το πέμπτο τσάκρα δίνει φωνή στα συναισθήματα της καρδιάς.
   Μια αρνητική έκφραση αυτού του τσάκρα είναι να μας μεθύσει η ίδια μας η γνώση. Οι άνθρωποι που το παθαίνουν αυτό δεν ακούν τους άλλους σε μια συνομιλία. Το να έχουν δίκιο είναι πιο σημαντικό απ' το να δείξουν κατανόηση. Ο κίνδυνος του πέμπτου τσάκρα είναι η τάση του να μετατρέπει την πνευματική διορατικότητα σε δόγμα.
Οι λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται με το πέμπτο τσάκρας είναι:
    Ακουαμαρίνα, Απατίτης, Αχάτης μπλε, Ζαφείρι, Λάπις Λάζουλι, Λάριμαρ, Μαργαριτάρι, Μαρκασίτης, Σαρδόνυχας, Σελεστίτης, Σιδηροπυρίτης, Σοδαλίτης, Τανζανίτης, Τοπάζι μπλε, Τουρμαλίνη μπλε, Τυρκουάζ, Φεγγαρόπετρα, Χαλκηδόνιος, μπλε Χαλαζίας.
Το 5o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
   Το λαιμό, το πάνω μέρος των πνευμόνων και τους βρόγχους, το θυρεοειδή και τη φωνή.


ΤΑ ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (έκτο, έβδομο, όγδοο, ένατο)

   Στο έκτο, έβδομο, όγδοο, και ένατο τσάκρας η ανάπτυξη γίνεται σε υπερπροσωπικό επίπεδο όπου εξερευνούμε όλο και πιο λεπτούς τομείς. Η υπέρβαση του θανάτου είναι το χαρακτηριστικό του έκτου τσάκρα. Η γνώση του χρόνου είναι το χαρακτηριστικό του εβδόμου. Η αφάνεια το χαρακτηριστικό του όγδοου. Και η ικανότητα να κρατήσουμε ένα μυστικό είναι το χαρακτηριστικό του ένατου.

6ο Τσάκρα (του Τρίτου Ματιού)
Το έκτο τσάκρα, ή τρίτο μάτι, βρίσκεται στη μέση του μετώπου. Κατά την Ινδουιστική παράδοση πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μάτι του Σίβα, που χορηγεί γνώση της τέλειας αλήθειας και μη δυαδικότητα. Εκφράζουμε το Θείο μέσα μας, και βλέπουμε το Θείο σε άλλους. Αντιλαμβάνεστε ότι είστε ένα αιώνιο ον σε ένα προσωρινό σώμα.
   Όταν το έκτο τσάκρα δυσλειτουργεί, το άτομο μπερδεύει την πληροφορία με τη γνώση. Αισθάνεται ότι έχει επιτύχει μεγάλες πνευματικές αλήθειες, όταν το μόνο που έχει είναι μια συλλογή γεγονότων. Οι σαμάνοι γνωρίζουν πώς να προκαλέσουν βροχή χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσουν ότι το νερό αποτελείται από άτομα υδρογόνου και οξυγόνου. Ο πνευματικός υλισμός είναι μια ενδημική δυσλειτουργία του έκτου τσάκρα.
   Ένα ξύπνιο τρίτο μάτι επιτρέπει στο σαμάνο να γνωρίζει ποιος είναι. Θα του δίνει γνώση του παρελθόντος και του μέλλοντος και θα του επιτρέπει να οραματίζεται εναλλακτικά πεπρωμένα.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται με το έκτο τσάκρα είναι:
 Αζουρίτης, Ακουαμαρίνα, Αμέθυστος, Αχάτης Γκρι, Διοπτάσιο, Ζαφείρι, Ζιρκόνιο, Κυανίτης, Λάπις Λάζουλι, Λάριμαρ, Λευκόχρυσος, Σελενίτης, Σελεστίτης, Σοδαλίτης, Τσαροΐτης, Φεγγαρόπετρα, Φθορίτης, Μάτι γάτας
Το 6o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Το πρόσωπο αυτιά- μάτια- μύτη, και την παρεγκεφαλίδα.

7ο Τσάκρα (της Κορυφής)
Το τσάκρα στέμμα στην κορυφή του κεφαλιού είναι η πύλη μας προς τον ουρανό, με τον ίδιο τρόπο που το πρώτο τσάκρα είναι η πύλη προς τη Γη. Φωτεινά νήματα από αυτό το κέντρο φτάνουν μέχρι τα αστέρια και τα πεπρωμένα μας. Η Γη μας προστατεύει και μας τροφοδοτεί με τη δύναμη της ζωή της, και οι ουρανοί μας ωθούν προς την κατεύθυνση του ατομικού μας γίγνεσθαι.
  Το δίδαγμα του έβδομου τσάκρα είναι η μαεστρία του χρόνου. Όταν σπάμε τα δεσμά του συνηθισμένου γραμμικού χρόνου, δεν είμαστε πλέον κάτω από την τυραννική λαβή του παρελθόντος. Το σήμερα δεν είναι πια το αποτέλεσμα προηγούμενων περιστατικών, και βιώνουμε την ελευθερία του αποτελέσματος από την αιτία. Ενώ στο έκτο τσάκρα ο θεραπευτής αποκτά γνώση του παρελθόντος και των μελλοντικών εκδηλώσεων, όταν ξυπνά τα δώρα του έβδομου τσάκρα είναι σε θέση να επηρεάσει αυτά τα γεγονότα. Η αρνητική έκφραση του έβδομου τσάκρα είναι πνευματική οπισθοδρόμηση μεταμφιεσμένη σε φώτιση. Στην κουλτούρα της στιγμιαία ικανοποίησης, οι πνευματικοί αναζητητές συχνά θέλουν να προσπεράσουν τα κάτω τσάκρας.
  Εκείνοι που έχουν κατακτήσει το έβδομο τσάκρα κατέχουν σπάνιες δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης της ανάμνησης αρχαίων μνήμων που ανήκουν στην συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται με το έβδομο τσάκρας είναι:
 Χαλαζίας με Ρουτίλιο, Αμέθυστος, Διαμάντι, Οπάλιος, Σελενίτης, Σελεστίτης, Σουγκιλίτης, Φθορίτης, Χαλαζίας, Φεγγαρόπετρα, Λοδολίτης, Χαλαζίας Φάντομ
Το 7o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Το κρανίο και το υπόλοιπο μέρος του εγκεφάλου.  Είναι ο δείκτης για την υγεία της ψυχής.

8ο Τσάκρα ( πέραν της κορυφής)
   Το όγδοο τσάκρα είναι το wiracocha, ή "πηγή του Ιερού". Αυτό το τσάκρα κατοικεί λίγα εκατοστά πάνω από το κεφάλι, και όταν ξυπνήσει λάμπει σαν ένα ήλιος μέσα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Τα πεδία πληροφορίας στο πλαίσιο του όγδοου τσάκρα, δρουν σαν πρότυπα για τη δημιουργία του βιολογικού σώματος. Αυτό το τσάκρα είναι σαν ξυλουργός που φτιάχνει μια καρέκλα (το φυσικό σώμα) και στη συνέχεια την καίει στο τζάκι του. Ο ξυλουργός δεν αισθάνεται απώλεια, καθώς ξέρει ότι μπορεί να φτιάξει απλά μία άλλη από νέο ξύλο. Το όγδοο τσάκρα είναι ανεπηρέαστο από το θάνατο του σώματος. Εάν η αποτύπωση της νόσου υπάρχει σε αυτό το τσάκρα, είναι σαν ένα ελάττωμα σχεδιασμού που αναπαράγεται με κάθε νέα εμφάνιση. Η αρνητική έκφραση αυτού του τσάκρα είναι κοσμική φρίκη, όπως βιώνεται από εκείνους που παγιδεύονται ανάμεσα στον κόσμο του πνεύματος και ύλης.
   Το χαρακτηριστικό του όγδοου τσάκρα είναι η αφάνεια. Σε αυτό το κέντρο λαμβάνουμε γνώση της ύπαρξης του Θεατή, γνωστό στον Βουδισμό ως Μάρτυρα, ένας εαυτός που είναι παρών από την αρχή του πνευματικού μας ταξιδιού. Τώρα απεμπλεγμένοι από τη συνείδηση, είμαστε σε θέση να βλέπουμε τη συνείδηση με όλα της τα δράματα χωρίς να μας αγγίζουν. Οι Θεατές βλέπουν τη ζωή μας να εκτυλίσσεται και καταλαβαίνουν ότι όλες οι ιστορίες που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουν τους εαυτούς μας είναι απλά ιστορίες. Ο Θεατής αντιλαμβάνεται τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός, επειδή δεν μπορεί να μετατραπεί σε αντιληπτό αντικείμενο. Ο Θεατής είναι αόρατος επειδή δεν μπορεί να θεαθεί. Τελικά, ο Θεατής θα αρχίσει να αποκαλύπτει την πηγή του, που είναι το Πνεύμα ή το ένατο τσάκρα.
   Το όγδοο τσάκρα κατοικεί μέσα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο. Αιωρείται πάνω από το κεφάλι σαν περιστρεφόμενος ήλιος, είναι η σύνδεσή μας με το Μεγάλο Πνεύμα, τον τόπο όπου ο Θεός κατοικεί μέσα μας. Βλέπουμε αυτό το τσάκρα να αποτυπώνεται σαν το φως γύρω από τον Χριστό και η φωτιά που κατέβηκε στους Αποστόλους την Πεντηκοστή, όταν έλαβαν το δώρο του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεθαίνουμε, το όγδοο τσάκρα επεκτείνεται σε μια φωτεινή σφαίρα και τυλίγει τα άλλα επτά τσάκρα στο πλοίο του φωτός. Μετά από μια περίοδο εξιλέωσης και καθαρισμού, το όγδοο τσάκρα κατασκευάζει ένα άλλο σώμα, όπως έχει κάνει ξανά και ξανά σε τόσες πολλές ζωές. Μας οδηγεί στους βιολογικούς μας γονείς, και στην καλύτερη δυνατή ζωή (όχι την πιο εύκολη!) για να αποκτήσουμε την εμπειρία που χρειαζόμαστε ώστε να ωριμάσουμε πνευματικά. Οι τραυματικές μνήμες της προηγούμενης ενσάρκωσης μας μεταγγίζονται στο επόμενο σώμα μας, σαν αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό μας Πεδίο.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται με το όγδοο τσάκρα είναι:
   Ο Χαλαζίας στην πιο καθαρή του μορφή ή όταν έχει διατηρήσει τη φυσική του αιχμή. Επίσης οι Χαλαζίες που εμφανίζουν σπάνιες κρυσταλλικές δομές στην αιχμή τους γνωστοί και ως θεραπευτικά εργαλεία.
Το 8o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Το Θεό που κατοικεί μέσα μας

9ο Τσάκρα (η καρδιά του Σύμπαντος)
   Πηγή του όγδοου τσάκρα είναι το ένατο τσάκρα, το Πνεύμα. Το ένατο τσάκρα κατοικεί εκτός του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου και εκτείνεται σε όλο το σύμπαν. Είναι η καρδιά του σύμπαντος, ένα με το Μεγάλο Πνεύμα. Το όγδοο τσάκρα είναι εκεί που το Θείο κατοικεί μέσα μας, και το ένατο τσάκρα, το μέρος της ζωής μας που κατοικεί εντός του Δημιουργού. Το όγδοο τσάκρα αντιστοιχεί στη Χριστιανική έννοια της ψυχής, η οποία είναι προσωπική και πεπερασμένη. Το ένατο τσάκρα αντιστοιχεί στο Πνεύμα, το οποίο είναι απρόσωπο και άπειρο.
   Το ένατο τσάκρα κατοικεί στην καρδιά του Σύμπαντος, είναι έξω από χρόνο και το χώρο. Διευρύνεται μέσω της απεραντοσύνης του χώρου και συνδέεται με το όγδοο τσάκρα από ένα φωτεινό αγωγό. Το ένατο τσάκρα είναι ο Εαυτός που δεν έχει ποτέ γεννηθεί και δεν θα πεθάνει ποτέ. Αυτός ο Εαυτός προϋπήρχε του χρόνου και ποτέ δεν μπαίνει στο ποτάμι όπου ρέει ο χρόνος. Είναι προγενέστερο του διαστήματος και υπήρχε πριν εμφανιστεί το Σύμπαν. Είναι ο εαυτός που δεν έφυγε ποτέ από τον Κήπο της Εδέμ.
Οι Λίθοι που καθαρίζουν και εναρμονίζονται με το ένατο τσάκρα είναι:
   Το Διαμάντι και το Διαμάντι Herkimer.
Το 9o τσάκρα αντιπροσωπεύει:
Την καρδιά του Σύμπαντος.


Munay ki η Αρχαία Σαμανική Διδασκαλία 
Τσάκρα: Η Ανατομία των Τσάκρα 

   Ανεξάρτητα από τον τόπο που γεννήθηκε, ο καθένας έχει ένα σκελετό με ακριβώς τον ίδιο αριθμό οστών. Κατά τον ίδιο τρόπο, όλοι μοιράζονται την ίδια φωτεινή ανατομία, η οποία περιλαμβάνει τα τσάκρα και τους μεσημβρινούς βελονισμού. Τα τσάκρα είναι περιστρεφόμενοι δίσκοι ενέργειας. Η λέξη τσάκρα σημαίνει «τροχός» στα σανσκριτικά. Περιστρέφονται τρεις με τέσσερις ίντσες έξω από το σώμα και συνδέονται με τη σπονδυλική μας στήλη και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα τσάκρα είναι άμεσοι αγωγοί προς το ανθρώπινο νευρωνικό δίκτυο. Περιστρέφονται δεξιόστροφα, στην ίδια κατεύθυνση με τους σπειροειδείς βραχίονες του γαλαξία. Κάθε τσάκρα έχει μια μοναδική συχνότητα που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως ένα από τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα τσάκρα σε ένα νεογέννητο παιδί εμφανίζουν το καθαρό τους χρώμα, από το κόκκινο στο πρώτο τσάκρα μέχρι το ιώδες στο έβδομο. Καθώς μεγαλώνουμε το χρώμα των τσάκρα μας γίνεται θαμπό. Το τραύμα και η απώλεια της ζωής μας αφήνουν τοξικά κατάλοιπα πίσω τους. Η λάσπη που κολλάει σε ένα τσάκρα δεν το επιτρέπει να δονείται σε καθαρή συχνότητα, και η φυσική γήρανση επιταχύνεται. Όταν ένας σαμάνος ολοκληρώνει τη διαδικασία επούλωσης τα τσάκρα του καθαρίζουν. Περιστρέφονται ελεύθερα και δονούνται και πάλι με την αρχική τους καθαρότητά.
   Οι σαμάνοι του Αμαζονίου πιστεύουν ότι όταν καθαρίζετε όλα τα τσάκρα σας αποκτάτε το "σώμα του Ουράνιου τόξου". Κάθε κέντρο δονείται στη φυσική συχνότητα του, και ακτινοβολείτε τα επτά χρώματα του ουράνιου τόξου. Σύμφωνα με το μύθο, όταν αποκτήσετε το σώμα του ουράνιου τόξου μπορείτε να κάνετε το ταξίδι πέρα από τον θάνατο στον κόσμο των πνευμάτων. Είστε σε θέση να βοηθήσετε άλλους να θεραπευτούν, και μπορείτε να πεθάνετε συνειδητά διότι γνωρίζετε ήδη το δρόμο πίσω στο σπίτι. Οι σαμάνοι της ζούγκλας πιστεύουν πως ο θάνατος είναι ένα μεγάλο αρπακτικό που παραμονεύει κάθε έναν από εμάς. Λένε ότι πολλές ασθένειες προκαλούνται από το θάνατο που μεγαλώνει μέσα μας. Αυτοί οι θεραπευτές πιστεύουν ότι ο θάνατος (ή έλλειψη ζωής, όπως προτιμούν να το σκέφτονται κάποιοι) μας διεκδικεί λίγο-λίγο, ώσπου μια μέρα συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πιο νεκροί παρά ζωντανοί. Αυτό συμβαίνει σε πολλά άτομα, και είναι μια κατάσταση εξαιρετικά διαδεδομένη στην Αμερική σήμερα. Όταν τα τσάκρα μας είναι καθαρά δεν μας καταδιώκει πλέον ο θάνατος. Μας καλεί η ζωή και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να κατακτηθούμε από το θάνατο. Η σημαία των Ίνκας είναι το ουράνιο τόξο, το οποίο κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στη μυθολογία τους. Ανεμίζει πάνω από τις στέγες του Cusco ακόμη και σήμερα.


Αύρα: Η Ανατομία της Ψυχής
    Το Φωτεινό μας Ενεργειακό Πεδίο περιέχει ένα αρχείο με το σύνολο των προσωπικών και προγονικών μας αναμνήσεων, από όλα τα τραύματα που δημιουργήθηκαν πολύ νωρίς στη ζωή μας, ακόμη και των επώδυνων πληγών από τις προηγούμενες ζωές μας. Αυτά τα αρχεία ή αποτυπώματα αποθηκεύονται με πλήρες χρώμα και ένταση συναισθημάτων. Τα αποτυπώματα είναι σαν αδρανή προγράμματα υπολογιστών που όταν ενεργοποιούνται μας ωθούν στις συμπεριφορές, τις σχέσεις, τα ατυχήματα και τις ασθένειες ως παρωδία του αρχικού τραυματισμού. Η προσωπική μας ιστορία πραγματικά επαναλαμβάνεται. Τα αποτυπώματα του σωματικού τραύματος αποθηκεύονται στο εξωτερικό στρώμα του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Τα συναισθηματικά αποτυπώματα αποθηκεύονται στο δεύτερο στρώμα, τα ψυχικά αποτυπώματα στο τρίτο, και τα πνευματικά στο τέταρτο και βαθύτερο στρώμα. Τα Αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο μας προδιαθέτουν να ακολουθήσουμε ορισμένες πορείες στη ζωή μας και ενορχηστρώνουν τα γεγονότα, τις εμπειρίες, και τους ανθρώπους που προσελκύουμε. Τα Αποτυπώματα μας ωθούν να δημιουργήσουμε εκ νέου επώδυνα δράματα και σπαρακτικές συναντήσεις, αλλά τελικά μας οδηγούν προς καταστάσεις όπου μπορούμε να επουλώσουμε τις αρχέγονες πληγές της ψυχής μας.
   Το φωτεινό ενεργειακό Πεδίο περιέχει ένα πρότυπο για το πώς ζούμε, το πώς μεγαλώνουμε, το πώς θεραπευόμαστε και πώς μπορεί να πεθάνουμε. Όταν δεν υπάρχει αποτύπωμα για ασθένεια στο Φωτεινό Ενεργειακό Πεδίο, ανακάμπτουμε με τρομερή ταχύτητα. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα αποτυπώματα για ασθένειες μπορούν να καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να πάρει εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να επανακτήσουμε την υγεία μας κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας. Κανείς από εμάς δεν θέλει να περάσει μήνες αναρρώνοντας όταν μπορεί να επανέλθει μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες. Όταν έχουμε διαγράψει το αρνητικό αποτύπωμα που προκάλεσε την έναρξη της ασθένειας, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξαλείψει γρήγορα τη νόσο.
   Στο εξωτερικό στρώμα του Φωτεινού ενεργειακού πεδίου βρίσκεται η μεμβράνη ή «δέρμα» του φωτεινού σώματος. Αυτή η μεμβράνη λειτουργεί ως αμυντικό κουκούλι με τον ίδιο τρόπο που το δέρμα είναι η προστατευτική μεμβράνη του σώματος. Τα αποτυπώματα του σωματικού τραύματος και της νόσου είναι χαραγμένα επάνω σε αυτή τη μεμβράνη σαν σχέδια σε γυαλί.

Αύρα: Αποτυπώματα υγείας και ασθένειας
    Τα Αποτυπώματα σχηματίζονται όταν τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν το τραύμα δεν έχουν επουλωθεί. Τα Αποτυπώματα στο Φωτεινό Ενεργειακό μας Πεδίο μπορούν να προκαλέσουν παράξενα και φαινομενικά άσχετα γεγονότα στον εξωτερικό κόσμο. Μπορούν να μας κατευθύνουν σε ερωτικούς συντρόφους, που έχουν όλοι τα ίδια τοξικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Μπορούν να μας οδηγήσουν στα πιο παράξενα μέρη για να πέσουμε πάνω σε κάποιον που είμαστε προορισμένοι να συναντήσουμε. Μπορούν να μας προγραμματίσουν να είμαστε στο όχημα που χτυπήθηκε από αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή σε εκείνο που μόλις γλίτωσε το ατύχημα.
   Ο θεραπευτής ενδιαφέρεται για την αποστράγγιση της τοξικής συναισθηματικής ενέργειας γύρω από ένα αποτύπωμα και στη συνέχεια, τη διαγραφή του ίδιου του αποτυπώματος. Τα πρώτα στάδια εκπαίδευσης της Θεραπείας των Φωτεινών Σωμάτων αποτελείται από ένα βαθύ καθαρισμό ή «πλύσιμο» του Φωτεινού Ενεργειακού Πεδίου. Ο μαθητής δεν ταυτίζεται με την προσωπική ιστορία του. Έτσι η θεραπεύτρια Navajo είναι σε θέση να πει, "το βουνό είμαι εγώ, οι ποταμοί είμαι εγώ". Οι Θεραπευτές μπορούν να έχουν υποστεί απώλειες, πείνα, πόνο και κακουχίες, αλλά κατανοούν ότι πάνω από όλα είναι ταξιδιώτες σε ένα μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.
   Οι θεραπευτές θα έλεγαν "Αυτός είναι ο στόχος της θεραπείας μέσω της Διαδικασία της Φώτισης. Δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω εντός των ιστοριών των πελατών σαν ψυχοθεραπευτής. Με ενδιαφέρει να βοηθήσω τους πελάτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι οι ιστορίες τους, ούτε ηθοποιοί σε ένα σενάριο γραμμένο από τη μητέρα ή τον πατέρα τους ή από την καλλιέργεια ή την εποχή που τυχαίνει να ζουν, αλλά αφηγητές. Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να αποκτήσω πρόσβαση στο σχετικό αποτύπωμα του Φωτεινού Ενεργειακού τους Πεδίου".