Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

14 Μαΐ 2014

Ζώδια που ταιριάζουν



Πιθανόν θα ξέρεις ότι στην Αστρολογία το κάθε ζώδιο υπάγεται σε ένα από τα τέσσερα φυσικά στοιχεία: τη Φωτιά, τη Γη, τον Αέρα και το Νερό. Αυτό δεν είναι απλός φιλοσοφικός συμβολισμός, αλλά έχει και μια πρακτική ερμηνεία. Το στοιχείο του κάθε ζωδίου περιγράφει σημαντικές πλευρές της προσωπικότητάς του, κοινές με των άλλων δύο ζωδίων, τα οποία έχουν το ίδιο στοιχείο. Δείχνει τον τρόπο που λειτουργούν μέσα στην καθημερινότητα, κάτι που διευκολύνει ή δυσκολεύει τις σχέσεις τους με τους άλλους.
Έτσι, αν εσύ και το ταίρι σου έχετε το ίδιο στοιχείο, θα είναι πιο εύκολο να καταλάβετε και να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον. Αν πάλι ανήκετε σε διαφορετικά στοιχεία, θα χρειαστεί να διανύσετε μεγαλύτερη διαδρομή ώστε να βρείτε το κοινό σας σημείο συνάντησης, αλλά και θα συμπληρώνετε καλύτερα ο ένας τις ελλείψεις του άλλου. Να λοιπόν τι χαρακτηριστικά έχουν τα ζώδια ανάλογα με την «ομάδα» του στοιχείου τους και πώς συνδυάζονται μεταξύ τους.


Τα ζώδια της Φωτιάς: Κριός, Λέων, Τοξότης
Η έννοια-κλειδί για τα ζώδια της Φωτιάς είναι η ενστικτώδης διαίσθηση. Τα χαρακτηριστικά της τριάδας της Φωτιάς είναι η δύναμη, η ζωντάνια, η κίνηση, η έντονη εκδήλωση των συναισθημάτων, η απουσία αυτοκριτικής, συχνά και αυτοελέγχου, το τονισμένο Εγώ, η αίσθηση της προσωπικής ελευθερίας, που μπορεί να γίνει ακόμα και αυταρχισμός προς τους άλλους. Επίσης, η οργή, η επιθετικότητα και η βία, αλλά και το θάρρος.. Τα ζώδια της Φωτιάς, λοιπόν, είναι γεμάτα πάθος και σιγουριά για τον εαυτό τους. Οι δυναμικές προσωπικότητες και ο μεταδοτικός ενθουσιασμός τους για ζωή, εμπνέουν τους πάντες γύρω τους. Γι’ αυτό άλλωστε και οι άνθρωποι μαγνητίζονται από τα μέλη αυτής της τριάδας. Όταν η Φωτιά εκφράζεται με μέτρο, οι εκπρόσωποί της είναι οι παθιασμένοι εραστές και οι γεμάτοι ζωντάνια φίλοι, που η ζωή μαζί τους δεν είναι ποτέ βαρετή. Όμως, η υπερβολική έκφραση της Φωτιάς μπορεί εύκολα να μεταστραφεί σε επιθετικότητα, καθώς τα ζώδια αυτά «ανάβουν» εύκολα, με την κακή έννοια. Και όταν η φωτιά αρχίζει να λυσσομανά, γρήγορα θα φάει τα πάντα στο δρόμο της… Στον Κριό η Φωτιά δημιουργεί και μεταμορφώνει, εμπεριέχοντας τις δυνάμεις όλων των υπόλοιπων ζωδίων. Στον Λέοντα εκδηλώνεται σαν θέληση. Εξυψώνει το εγώ και τον ατομισμό. Στον Τοξότη εκφράζεται σαν ανάγκη για ερμηνεία της ύπαρξης και ασίγαστη δίψα για εξερευνήσεις.

Τα ζώδια της Γης: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Τα ζώδια της Γης ταυτίζονται με τις σωματικές αισθήσεις. Η Γη είναι το στερεό στοιχείο, η βάση και η μήτρα, που δημιουργεί και κάνει πράγματα να εκδηλωθούν με χειροπιαστό και συγκεκριμένο τρόπο. Τα χαρακτηριστικά αυτής της τριάδας είναι η πρακτικότητα, η οικονομία, η αγάπη για την τάξη, η διατήρηση, η βραδύτητα, η σταθερότητα. Στην υπερβολή τους όμως, μπορεί όλα αυτά να εκδηλωθούν σαν υλισμός, τσιγκουνιά, ψυχρότητα και εγωισμός. Τα ζώδια της Γης είναι υπομονετικά, αξιόπιστα και ρεαλιστές από τη φύση τους. Είναι αφοσιωμένα, πιστά άτομα. Λειτουργούν σαν δυνάμεις σταθεροποίησης, σαν φυσικοί μεσολαβητές, που δίνουν έμφαση στη δομή και την οργάνωση, για να επιτύχουν ισορροπία και αρμονία. Αγαπούν την ανάπτυξη και θέλουν να βλέπουν τα αποτελέσματα της φροντίδας τους προς τους ανθρώπους, τα ζώα, τα φυτά, τα αντικείμενα. Κατέχουν τη σημασία της άνευ όρων αγάπης και υποστήριξης. Σέβονται τη ζωή, παίρνουν ικανοποίηση απλώς με το να είναι ζωντανοί, και τους αρέσει να περιβάλλονται από ομορφιά. Ο γοητευτικός και πεισματάρης Ταύρος εκφράζει τη γονιμότητα και τη φυσική δημιουργία. Η Παρθένος εκπροσωπεί την εξυπνάδα που εκδηλώνεται σε πρακτικό επίπεδο και την ακάματη εργατικότητα. Ο Αιγόκερως θέλει να δημιουργεί και στον υλικό και στον πνευματικό κόσμο, ξεπερνώντας διαρκώς καινούργιες προκλήσεις.

Τα ζώδια του Αέρα : Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
Το στοιχείο του Αέρα είναι ταυτόσημο με τη σκέψη. Τα ζώδια αυτής της τριάδας είναι διανοούμενοι, που συνήθως σκέφτονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο από των ζωδίων που ανήκουν στα άλλα στοιχεία. Οι σκέψεις τους ρέουν ελεύθερα και οι ιδέες τους προσφέρουν πολλά, σε οποιαδήποτε φιλοσοφική ή και πρακτική αναζήτηση. Τα ζώδια του Αέρα είναι απίστευτα κινητικά και στον φυσικό και στον πνευματικό κόσμο. Είναι οι ευφάνταστοι στοχαστές, που οι σκέψεις τους πετούν με την ταχύτητα του φωτός. Ωστόσο, επειδή είναι τόσο απασχολημένοι με το να αναλύουν τις σκέψεις τους, εύκολα τα τόσο ενεργητικά μυαλά τους λειτουργούν ανασταλτικά και τους εμποδίζουν να βρουν την αληθινή εσωτερική γαλήνη και αρμονία. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται από μια κάποια αστάθεια και στο σώμα και στο πνεύμα. Στους Διδύμους η εξυπνάδα είναι ευέλικτη, φευγαλέα, μερικές φορές επιπόλαιη. Στον Ζυγό εκδηλώνεται συχνά με έντονη διαίσθηση, αλλά και με ισορροπία. Στον Υδροχόο εκφράζεται με μια ιδιοσυγκρασία κοινωνική και εξωστρεφή, συνήθως με ουμανιστικές τάσεις.

Τα ζώδια του Νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς
Η λέξη που χαρακτηρίζει τα ζώδια του Νερού είναι το συναίσθημα. Και μάλιστα το συναίσθημα που μπορεί να παρομοιαστεί με νερό, παίρνοντας τη μορφή του δοχείου που το περιέχει. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι αυτής της τριάδας είναι απίστευτα δεκτικοί στις συνθήκες του περιβάλλοντός τους και επηρεάζονται σε μεγάλο βάθος από εντυπώσεις και καταστάσεις. Τα ζώδια του Νερού είναι απίστευτα ευέλικτα και ευπροσάρμοστα. Είναι σαν το στοιχείο τους, που ρέει ελεύθερα και παρακάμπτει όλα τα εμπόδια. Και σαν νερό, ξεχύνουν χείμαρρους συναισθημάτων, είτε πρόκειται για τον δικό τους πόνο είτε για το ενδιαφέρον, τη συναισθηματική ταύτιση και τη συμπόνια προς τους άλλους. Το νερό όμως, εύκολα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι εκπρόσωποι αυτής της τριάδας μπλέκονται σε μονοπάτια γεμάτα στροβιλισμούς ή σκάνε σαν ορμητικά κύματα. Και ενώ οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί έχουν τουλάχιστον ένα σκληρό περίβλημα για να προστατεύουν την ευαίσθητη πλευρά τους, οι Ιχθείς είναι εντελώς ευάλωτοι. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος, ονειροπόλος και φανατικά αφοσιωμένος. Ο Σκορπιός επηρεάζεται εύκολα, είναι αισθησιακός, πολύπλοκος και μυστηριώδης. Ο Ιχθύς είναι ευφάνταστος και διαισθητικός. Είναι ο μυστικιστής του ζωδιακού.

ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΖΙ
Φωτιά με Φωτιά. Όταν δυο άνθρωποι που ανήκουν στα ζώδια του Κριού, του Λέοντα ή του Τοξότη είναι μαζί, εφαρμόζουν την αρχή ότι οι πράξεις μετράνε περισσότερα από τα λόγια. Το θέμα είναι να συμφωνήσουν για ποιες πράξεις πρόκειται. Τότε θα προχωρήσουν τη σχέση τους βαθύτερα και γρηγορότερα. Οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που ξεκινούν με σιγουριά, ευθύς εξαρχής. Δεν υπάρχουν δισταγμοί και μισόλογα σε μια σχέση Φωτιάς με Φωτιά. Και οι δυο είτε μπαίνουν για τα καλά μέσα στη σχέση, είτε δεν μπαίνουν καθόλου.
 Γη με Γη. Όταν δυο άνθρωποι από ζώδια της Γης (Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω) αρχίζουν να κάνουν παρέα, θα συζητήσουν εξαρχής τις πρακτικές πλευρές του γιατί πρέπει να είναι μαζί. Τα εμπόδια στη σχέση τους θα έχουν να κάνουν μάλλον με διαφορές αντίληψης , κουλτούρας και οικονομικών αντιλήψεων, παρά με συναισθήματα ή πάθη. Τα δυο γήινα ζώδια θα έχουν συγκεκριμένους στόχους και προσδοκίες από τη σχέση, ώστε να προχωρήσουν. Όταν καλύπτονται αυτές οι προδιαγραφές, η αγάπη τους μπορεί να ανθίσει.
Αέρας με Αέρα. Όταν γίνονται ζευγάρι δυο άνθρωποι από ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός , Υδροχόος), η επικοινωνία είναι η καρδιά της σχέσης. Η ανταλλαγή ιδεών και η συζήτηση πάνω στις επιλογές τους, είναι ο τρόπος για να έρθουν κοντά και να χτίσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αν ο ένας σύντροφος μιλά περισσότερο, είναι επειδή ο άλλος καταλαβαίνει πάντα προς τα πού πάει η συζήτηση. Ακόμα και χωρίς να μιλάει, μόνο με την παρουσία του, ο σύντροφος του Αέρα λέει αρκετά στον άλλον, σαν διαβεβαίωση αγάπης και δέσμευσης.
Νερό με Νερό. Όταν είναι μαζί δυο ζώδια του Νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς), καταλαβαίνουν ο ένας την προσέγγιση του άλλου σε ένα διαισθητικό επίπεδο και βρίσκουν ένα χώρο αμοιβαίας αγάπης και σεβασμού. Όμως, αποφεύγοντας να εξηγήσουν τα κίνητρα και να προσδιορίσουν τους στόχους τους, μπορεί να μην έχουν καμιά κατεύθυνση και η σχέση τους να είναι μια φυγή από τα πρακτικά της ζωής. Δυο ζώδια του Νερού πιθανόν να κολυμπούν ωραία μαζί, αλλά συχνά μπορεί απλώς να… συμπλέουν, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΖΙ
Στον ζωδιακό κύκλο, κάθε ζώδιο της Φωτιάς έχει απέναντί του ένα ζώδιο του Αέρα και κάθε ζώδιο της Γης έχει απέναντί του ένα ζώδιο του Νερού.
Φωτιά με Αέρα. (Κριός, Λέων, Τοξότης με Διδύμους, Ζυγό, Υδροχόο). Ο Αέρας προκαλεί τη Φωτιά να σταματήσει και να σκεφτεί, γιατί κάνετε ό,τι κάνετε. Η φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων δεν είναι προτεραιότητα για τη Φωτιά. Στο μεταξύ, απαιτεί από τον Αέρα να σηκωθεί και να δράσει, αντί να κάθεται να συζητάει τι πρέπει να γίνει. Το ζώδιο της Φωτιάς δεν θέλει να ακούει για τον έρωτα, θέλει να αγαπήσει.
Γη και Νερό. (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως με Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς). Για τα ζώδια της Γης, τα ζώδια του Νερού είναι εκείνα που τους υπενθυμίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν περισσότερα πράγματα από την κοινωνική θέση, τα επιτεύγματα και την οικονομική ευμάρεια. Τα υδάτινα ζώδια αντιτάσσουν την ανάγκη τους για ανιδιοτελή αγάπη, στην αγάπη των γήινων ζωδίων για τη λογική. Έτσι αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους και μπορεί να έχουν ένα όμορφο ταίριασμα.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Φωτιά με Γη. (Κριός, Λέων, Τοξότης με Ταύρο, Παρθένο, Αιγόκερω). Τα άτομα που ανήκουν σε ζώδια της Γης δίνουν κίνητρο και παρότρυνση στα ζώδια της Φωτιάς, καθώς οι πράξεις τους έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Η Γη με το παράδειγμά της δίνει στη Φωτιά την έννοια του μέτρου και της αυτοσυγκράτησης. Μια σχέση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια, φτάνει να βάλουν εξαρχής ο καθένας τα όριά του.
Φωτιά με Νερό. (Κριός, Λέων, Τοξότης με Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς). Τα ζώδια του Νερού μπορεί να εμπλουτίζουν με έμπνευση και φαντασία τη δράση των ζωδίων της Φωτιάς. Αλλά και αντίστροφα, τα ζώδια της Φωτιάς να δείχνουν στους εκπροσώπους της υδάτινης ομάδας τον πρακτικό τρόπο, με τον οποίο γίνονται τα πράγματα. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να υπάρχει ανάμεσά τους μια γενναία δόση αλληλοσεβασμού και κατανόησης, για να πετύχει η σχέση τους.
Γη με Αέρα. (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως με Διδύμους, Ζυγό, Υδροχόο). Μια σχέση ανάμεσα σε εκπροσώπους αυτών των δύο ομάδων μπορεί να είναι πολύ δυνατή, αν οι δυο σύντροφοι έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Τα ζώδια του Αέρα κατεβάζουν σπουδαίες εμπνεύσεις και τα ζώδια της Γης ξέρουν να τις υλοποιούν. Όμως παράλληλα, τα ζώδια του Αέρα πρέπει να «προσγειώνονται» από τα γήινα ζώδια, για να συνειδητοποιούν τι είναι εφικτό και τι όχι.
Αέρας με Νερό. (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος με Καρκίνο, Σκορπιό, Ιχθείς). Τα ζώδια του Αέρα ζουν στο βασίλειο της θεωρίας και συχνά οι σκέψεις τους δεν συνάδουν με τη συμπεριφορά τους. Τα ζώδια του Νερού προσθέτουν το συναίσθημα και εξισορροπούν την υπέρμετρη λογική των ζωδίων του Αέρα. Ωστόσο, η σχέση μεταξύ τους θέλει προσπάθεια για να πετύχει, καθώς συχνά μικρές και ασήμαντες αφορμές, μπορεί να προκαλέσουν δυσανάλογα μεγάλες συγκρούσεις.

Μετά από όλα αυτά, δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι τα στοιχεία των ζωδίων δεν είναι παρά μερικές πληροφορίες, για να καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους και τις σχέσεις. Το πλήρες γενέθλιο ωροσκόπιο και η συναστρία, κατά προτίμηση ερμηνευμένα από κάποιον ειδικό αστρολόγο, θα σου δώσουν την ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικότητάς σου και του ταιριάσματος με το σύντροφό σου. Μπορεί τα στοιχεία των ζωδίων να εξηγούν εν μέρει τη χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, αλλά η αγάπη χρειάζεται δουλειά και αφοσίωση για να κρατήσει. Και αυτό ισχύει για κάθε ζώδιο ή συνδυασμό ζωδίων, ανεξαιρέτως.