Φαντασία , αγάπη και διασκέδαση μπορούν μόνο να χαρακτηρίσουν τις μικρές μας δημιουργίες. Διακοσμήστε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας, αφήστε ελεύθερο το παιδί που κρύβεται μέσα σας, κάντε ένα δώρο στους αγαπημένους σας.

8 Μαΐ 2014

Χρώματα και Λίθοι



ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν  καφέ προς το καστανοκόκκινο, κόκκινο και πορτοκαλοκόκκινο σκούρο).
     Οι κόκκινοι λίθοι ενισχύουν την ενέργεια, τη δύναμη και το θάρρος  μας. Έχουν συνδεθεί με την υγεία, το πάθος, τη δράση, την προστασία, τη γέννηση, την αλλαγή και τις έντονες ερωτικές συγκινήσεις .  Είναι οι ενεργοποιητές των πέντε αισθήσεων και  προκαλούν συναισθηματική, ψυχική και σωματική αποτοξίνωση. Οι κόκκινοι λίθοι υποστηρίζουν την υγιή σεξουαλικότητα, τη φιλοδοξία, την επαναστατικότητα,  τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα, την αγάπη και τον έρωτα. Μπορούν να σας κάνουν να αποκτήσετε το χαμένο ενδιαφέρον σας για τη ζωή. Φέρνουν την αγάπη και το ρομαντισμό στη ζωή μας προκαλώντας αισθήματα ευτυχίας και πάθους. Μας κάνουν ικανούς να επιβιώνουμε σε δύσκολες ή απρόοπτες καταστάσεις.  Ευνοούν τα νέα ξεκινήματα, την αλλαγή κατοικίας, την επαγγελματική στροφή, την αλλαγή και βελτίωση του τρόπου διαβίωσης καθώς και την απαλλαγή από περιττά βάρη και δυσμενείς σχέσεις. Τονώνει  την κυκλοφορία και διευκολύνει τη ροή του αίματος. Βοηθά τη γρήγορη ανάρρωση από κρυολόγημα και υπερκόπωση. Ρυθμίζει την υγιή ωορρηξία και διευκολύνει την εμμηνόρροια.
     Οι κόκκινοι λίθοι είναι χρήσιμοι σε χορευτές, αισθησιακούς καλλιτέχνες, φωτομοντέλα, ντετέκτιβς, ερευνητές, σε όσους ασχολούνται με υπηρεσίες ομορφιάς, σε σχεδιαστές ρούχων, σε γραφεία συνοικεσίων, σε πυροσβέστες , σε όσους ασχολούνται με τη γη και τη φύση και σε υπηρεσίες security.

ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν  πορτοκαλοκόκκινο ανοιχτό, πορτοκαλί και πορτοκαλοκίτρινο σκούρο).
     Οι πορτοκαλί λίθοι είναι κατεξοχήν οι λίθοι της αισιοδοξίας και της χαράς, η δράση τους είναι αντικαταθλιπτική  και απομακρύνει το στρες, τις αρνητικές σκέψεις και τις προσκολλημένες σκεπτομορφές . Οι λίθοι αυτοί επαναφέρουν τη ζωντάνια του οργανισμού και τον ενθουσιασμό διώχνοντας  μακριά το λήθαργο και τη μπλοκαρισμένη ενέργεια.  Είναι οι λίθοι της έμπνευσης, της φαντασίας, της πρωτοπορίας, της άνεσης, της αφθονίας, της πολυτέλειας και μας κάνουν κοινωνικά δυνατούς και υπερήφανους.  Οι πορτοκαλί λίθοι βοηθούν τη δημιουργική σκέψη και τη δημιουργική γραφή, ρυθμίζουν τη σεξουαλική ενέργεια και μετατρέπουν το πάθος σε τρυφερότητα, αυξάνουν τις πωλήσεις των καταστημάτων και προστατεύουν τον πλούτο. Ευνοούν τα καλλιτεχνικά θέματα και τις χειρωνακτικές εργασίες. Τονώνουν τη δημιουργικότητα, την ερευνητική και εφευρετική ικανότητα αλλά και τη αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
Βοηθούν το αναπνευστικό σύστημα, το στομάχι και αυξάνουν την λειτουργία του θυρεοειδή. Θρέφουν το νευρικό σύστημα και την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Καταπολεμούν την αϋπνία.
     Οι πορτοκαλί λίθοι είναι χρήσιμοι σε γυμναστές, σε όσους παρέχουν γραμματειακή και λογιστική υποστήριξη, σε δασκάλους πολεμικών τεχνών,  yoga, ρείκι και διαλογισμού, σε μύστες, πνευματιστές, μέντιουμ, αστρολόγους, μελλοντολόγους, οραματιστές, σε οδηγούς πνευματικών ομάδων και αγγελικής καθοδήγησης και σε όσους ασχολούνται με την χρωματοθεραπεία και την κρυσταλλοθεραπεία.

OΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν πορτοκαλοκίτρινο ανοιχτό, κίτρινο, κιτρινόλευκο)
     Οι κίτρινοι λίθοι εκπέμπουν σεβασμό και εμπιστοσύνη, τονώνουν την προσωπικότητα και τις ικανότητες μας. Συμβολίζουν τη διάνοια, τη μαντική ικανότητα, τα καλά ταξίδια, και φροντίζουν να έχουμε μια ουσιαστική επικοινωνία με τον έξω κόσμο αλλά και με τον εσωτερικό  μας εαυτό. Οι λίθοι αυτοί προκαλούν  συναισθήματα ευτυχίας και ενθουσιασμού καταπολεμώντας την κατάθλιψη και φέρνοντας την αίσθηση της αιώνιας νιότης και της μακροζωίας. Οι κίτρινοι λίθοι βοηθούν το νου να είναι ήρεμος και να εργάζεται με διαύγεια και ορθή κρίση. Τονώνουν τη σημασία που δίνουμε στην ατομική μας ταυτότητα και αξία.
Ενισχύουν την αντίληψη και οδηγούν σε επαγγελματική πρόοδο γι αυτό και θα τους δείτε σε χώρους εργασίας ή σε εμπορικές επιχειρήσεις. Φροντίζουν τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, απαλύνουν πόνους και θρέφουν το μυοσκελετικό σύστημα, βοηθούν σημαντικά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βοηθούν το λεμφικό σύστημα, τη σπλαχνική και κοιλιακή χώρα.
     Οι κίτρινοι λίθοι είναι χρήσιμοι σε εμπόρους, σε επιχειρηματίες, σε επαγγελματίες, σε χώρους όπου γίνονται συναλλαγές και αγοραπωλησίες, σε ανθρώπους και σε χώρους  όταν θέλουμε να προσελκύσουμε την αφθονία.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν μαυροπράσινο, πράσινο, γαλαζοπράσινο, πρασινοκίτρινο, λαχανί).
     Οι πράσινοι λίθοι αντιπροσωπεύουν την τύχη, την ευημερία, την υγεία, τον υλικό πλούτο, τη θεραπεία, τη γονιμότητα, την ηρεμία, την ελπίδα  και την ανάπτυξη. Οι λίθοι αυτοί ξεκουράζουν τα άτομα που δουλεύουν με το μυαλό τους και όσους έχουν ηγετικό ρόλο σε μια ομάδα ή
συνεργασία. Μας οδηγούν  με ένα περίεργο  και ενστικτώδη τρόπο στο μονοπάτι της τύχης και της αφθονίας. Προστατεύουν την καρδιά από τη συναισθηματική φλόγα και σβήνουν παλιές τραυματικές εμπειρίες αγάπης. Μας κάνουν δεκτικούς και έτοιμους να αποδεχθούμε το θετικό στη ζωή μας. Είναι σύμβολα της οικογενείας, του κύρους και της ηθικής.
Οι πράσινοι λίθοι φροντίζουν ώστε να γίνεται ισορροπημένη ενεργειακή ανταλλαγή μεταξύ γονέα και παιδιού, ενός ζευγαριού, μιας επαγγελματικής σχέσης και μιας ομαδικής συνεργασίας.
Οι πράσινοι λίθοι ισορροπούν το φυσικό σώμα, ενεργοποιούν την ανάπλαση των μυών των οστών και των ιστών. Δρουν ευεργετικά στην καρδιά και στα σπλάχνα, ισορροπούν τις ορμονικές διαταραχές και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και ορμονικό σύστημα.
     Οι πράσινοι λίθοι είναι χρήσιμοι σε όσους κυνηγούν την τύχη τους, σε επενδυτές, σε μεσίτες, σε στρατιωτικούς,  σε όσους ασχολούνται με την υγεία και τη θεραπεία, σε οικογενειακούς συμβούλους, και γενικά σε όσους έχουν να διαπραγματευτούν θέματα που αφορούν εργασία και οικογένεια.

ΟΙ ΜΠΛΕ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν μαυρομπλέ, μπλε, γαλάζιο πρασινομπλέ, τυρκουάζ).
   
 Οι μπλε λίθοι αντιπροσωπεύουν την ηρεμία την ανεξαρτησία, την ψυχική ειρήνη και την πίστη στην ανώτερη δύναμη. Τονώνουν την προσωπική και καλλιτεχνική έκφραση και προωθούν τις ψυχικές δυνάμεις. Μας βοηθούν να δούμε την πραγματική πλευρά των γεγονότων και τι κρύβεται πίσω από αυτό που συμβαίνει ή λέγεται.  Ενισχύουν την  αίσθηση της ευθύνης και χαρίζουν σοβαρότητα. Διευκολύνουν τη μάθηση και ευνοούν τη γνώση. Κάνουν τους άντρες προστατευτικούς και ενισχύουν τη φιλία μεταξύ των γυναικών. Χαλαρώνουν από το στρες και βοηθούν στη ροή της λιμνάζουσας ενέργειας.  Τονώνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Είναι καθαρά επικοινωνιακοί λίθοι και χρήσιμοι σε όσους μιλάνε σε κοινό ή παρουσιάζουν project, σε όσους πουλάνε προϊόντα ή υπηρεσίες, και σε όσους διδάσκουν. Είναι οι λίθοι που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Οι μπλε λίθοι ανακουφίζουν την ερεθισμένη επιδερμίδα, μειώνουν τον πυρετό και τη φλεγμονή, βοηθούν στα εγκαύματα και χαλαρώνουν το νευρικό σύστημα. Τονώνουν τα ζωτικά όργανα και κυρίως το ανοσοποιητικό σύστημα. Καταπολεμούν τους πόνους στο στομάχι, την πλάτη, την ουλίτιδα και την ακμή.
     Οι μπλε λίθοι είναι χρήσιμοι σε τραγουδιστές, ηθοποιούς, παρουσιαστές, καθηγητές, δασκάλους, νηπιαγωγούς, νταντάδες, εκπαιδευτές, επαγγελματίες ομιλητές, ψυχολόγους, πωλητές, διαφημιστές, κήρυκες, συνδικαλιστές.

ΟΙ ΜΩΒ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν ιώδες, μπλεμόβ, μοβ, κιτρινομόβ, βιολετί).
     Οι μωβ λίθοι αντιπροσωπεύουν το πνεύμα, τη σοφία, τη διάνοια, το μυστήριο, το διαλογισμό,
τη διαίσθηση, την προσευχή και την χαλάρωση. Είναι οι λίθοι που μας βοηθούν να αντιληφθούμε την θεϊκή μας προέλευση και τις ψυχικές μας δυνάμεις, αλλά να αποδεχτούμε και το φυσικό μας σώμα. Οι λίθοι αυτοί αυξάνουν την παραγωγικότητα και ενθαρρύνουν  τη μελέτη και τον αυτοέλεγχο. Καταπολεμούν την ταχυπαλμία διεγείρουν τη σπλήνα και τα λευκά αιμοσφαίρια, μειώνουν την ευαισθησία στον πόνο και βοηθούν στην αποτοξίνωση. Καταπολεμούν τις δερματικές παθήσεις και το έκζεμα.
     Οι λίθοι αυτοί είναι χρήσιμοι για όσους ασχολούνται με το διαλογισμό, τα αστρικά ταξίδια, τις μυήσεις, για όσους προσπαθούν να διευρύνουν τις διαισθήσεις τους, για όσους ασχολούνται με μαντικές τέχνες  και για όσους η εργασία τους απαιτεί πνευματική κόπωση.

ΟΙ ΡΟΖ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν ροζ, ρόδινο, ματζέντα, φούξια).

   Οι ροζ λίθοι συμβολίζουν την αγάπη, τον έρωτα και την τρυφερότητα, γεμίζουν τον κάτοχο τους από ικανοποίηση και πληρότητα, διώχνουν την κατάθλιψη και ελευθερώνουν την καρδιά και το πνεύμα. Οι λίθοι αυτοί απαλύνουν τα σημάδια του παρελθόντος και δίνουν ποιότητα στα συναισθήματα και στα πάθη. Εκφράζουν την τόλμη, την αισιοδοξία, τη φιλοδοξία, την αυτογνωσία και το σεβασμό. Προσφέρουν ζωτικότητα σε όλα τα όργανα του σώματος  και ενθαρρύνουν την υγιή λειτουργία τους.
     Οι ροζ λίθοι είναι χρήσιμοι στα ζευγάρια, στους ερωτευμένους, στους ψυχολόγους, στους ανθρώπους του θεάτρου, και στους μαθητές.

ΟΙ ΚΑΦΕ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν καφέ ανοιχτό και σκούρο, μπεζ και κρεμ).
     Οι καφέ λίθοι αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα, την καλή διαδοχή και την υγεία. Μας κάνουν ευφυείς όσο αφορά την απόκτηση χρημάτων και την εδραίωση ενός επαγγέλματος. Οι λίθοι αυτοί μας βοηθούν να πιστέψουμε στον εαυτό μας για να πετύχουμε τους στόχους μας  ή να
τελειώσουμε σημαντικές και χρονοβόρες εργασίες. Με τους καφέ λίθους μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα το κομμάτι της οικονομικής επιβίωσης. Μας δυναμώνουν  όταν συμμετέχουμε σε πολύπλοκες και δύσκολες διαδικασίες.  Οι λίθοι αυτοί είναι απαραίτητοι όταν θέλουμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την οικογένεια  και την εργασία μας. Φροντίζουν τα αναπαραγωγικά όργανα και τα κάτω άκρα.
     Ο καφέ λίθοι είναι χρήσιμοι σε επιστήμονες, σε κατασκευαστές, σε τεχνίτες, σε όσους διαχειρίζονται οικονομικά θέματα, σε συμβούλους, σε δικηγόρους και λογιστές.

ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που περιέχουν μαύρο).
 
   Οι μαύροι λίθοι μας προστατεύουν από την αρνητική επιρροή των σκοτεινών δυνάμεων και διαλύουν κάθε τι κακό που έχει μαζευτεί γύρω μας. Αυτοί οι λίθοι αποκολλούν από την αύρα μας κάθε ενεργειακό σκουπίδι ή σκεπτομορφή  που έχει προσκολληθεί και ροκανίζει την ζωτική μας ενέργεια. Οι μαύροι λίθοι μπορούν να δημιουργήσουν έναν ενεργειακό φράχτη και να σας προστατεύουν από τις γεωπάθειες και τη βλαβερή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Είναι λίθοι που στηρίζουν και γειώνουν τις ενέργειες και μας βοηθούν σε δύσκολες καταστάσεις.
     Οι μαύροι λίθοι είναι χρήσιμοι σε θεραπευτές, σε ανθρώπους που κάνουν πολλές δημόσιες εμφανίσεις, σε όσους μιλάνε σε κοινό, σε ανθρώπους που ασχολούνται με την δημόσια ασφάλεια και τάξη, σε διασώστες και σε όσους είναι σε υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ και ΔΙΑΦΑΝΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που δεν περιέχουν κανένα χρώμα ή περιέχουν μόνο το λευκό).
      Οι λευκοί λίθοι εκφράζουν την απλότητα, την τελειότητα, τη νεότητα, την τιμιότητα, την ιεροσύνη και τη φώτιση. Βοηθούν όσους ασχολούνται με την πνευματική εξουσία να πράττουν μέσα από ένα φίλτρο ειλικρίνειας και αλήθειας. Οι λευκοί και διάφανοι λίθοι εκπέμπουν ένα ευγενές και καθαρό πεδίο που δίνει την αίσθηση της εμπιστοσύνης και της ψυχικής υγείας. Οι λίθοι αυτοί βοηθούν όσους ασχολούνται με την ανύψωση των ψυχικών τους  χαρισμάτων, τις μαντικές τέχνες  και την επικοινωνία με την συμπαντική της έννοια. Επίσης είναι μια ισχυρή προστατευτική ασπίδα για τις αρνητικές ενέργειες είτε είναι γήινες είτε ανθρώπινες, είτε κοσμικές. Οι λευκοδιάφανοι λίθοι ενεργοποιούν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και φροντίζουν την ισορροπημένη λειτουργία ιστών και οργάνων.
     Οι διάφανοι λίθοι είναι χρήσιμοι σε μύστες, σε όσους ασχολούνται με την μεταφυσική, σε οδηγούς πνευματικών ομάδων, αστρολόγους, θεραπευτές και σε όσους ασχολούνται με θέματα υγείας και ευεξίας, σε αθλητές, σε υποψηφίους φοιτητές, σε ιατρούς και νοσηλευτές.

ΟΙ ΑΣΗΜΙ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που δεν
περιέχουν ασημί, γκρι σε ματ και μεταλλικές αποχρώσεις σε μολυβί και σε όσους εμφανίζουν ασημί στρας).
     Οι ασημί λίθοι προσπαθούν να εντάξουν εμάς στο περιβάλλον και το περιβάλλον σε μας. Είναι καθρέπτες του εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου. Οι λίθοι αυτοί βοηθούν να δούμε πιο καθαρά αυτό που συμβαίνει γύρω μας και μέσα μας ώστε να απομακρύνουμε οτιδήποτε «δηλητηριάζει» τη ζωή και το μυαλό μας. Οι ασημί λίθοι διευρύνουν την αντίληψη, τη διαύγεια και την ορθή κρίση, επίσης είναι σύμμαχοι επιτυχίας για όποιον κατέχει ή θέλει να κατακτήσει μια σημαντική επαγγελματική θέση.
     Οι ασημί λίθοι είναι χρήσιμοι σε καθηγητές, δικαστές, προέδρους επιτροπών, εξεταστές και σε κριτικούς τέχνης.

ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΛΙΘΟΙ: (στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρούνται οι λίθοι που δεν περιέχουν χρυσό, χρυσοκίτρινο, σε ματ και μεταλλικές αποχρώσεις σε χρυσοκαφέ και σε όσους εμφανίζουν χρυσό
στρας).
     Οι χρυσοί λίθοι αλλά και όσοι χρυσίζουν μας χαρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες του Ήλιου, θετική  δημιουργικότητα, αρμονική διαβίωση και ψυχική ισορροπία. Οι λίθοι αυτοί δεν αφήνουν την αρρώστια ή οτιδήποτε είναι άρρωστο να μας πλησιάσει.
     Οι χρυσοί λίθοι είναι χρήσιμοι σε καλλιτέχνες, ανθρώπους των Media, σε εκπροσώπους-αντιπροσώπους και σε αιρετά εκλεγμένους.

Οι λίθοι και οι κρύσταλλοι δεν είναι φάρμακα και δεν ταυτίζονται με τις επιστημονικές ιατρικές θεραπείες.   Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τις αντικαθιστούν. Τόσο η αρχαία σοφία όσο και η σύγχρονη επιστήμη είναι άξιες σεβασμού από όλους μας. Τα κείμενα του www.politimigi.gr περιέχουν πληροφορίες γνωσιολογικού ενδιαφέροντος και ο κάθε νοήμων νους μπορεί να τις μελετήσει και να τις αξιολογήσει ανάλογα. Ο καθένας θα λάβει κάτι μοναδικό και εξαιρετικό από την ενασχόληση του με την κρυσταλλική ενέργεια.